Súria incorpora música i dansa als actes centrals del programa de Sant Jordi

Súria ha viscut aquest dissabte la Mostra de Dansa de l'escola de ballet M. Cinta
Súria ha viscut aquest dissabte la Mostra de Dansa de l'escola de ballet M. Cinta | AjSú
Redacció
23 d'abril del 2017
Actualitzat a les 9:47h
Súria ha celebrat els actes centrals del programa de Sant Jordi amb el protagonisme dels llibres, les roses, la música i la dansa. Les activitats previstes continuaran aquesta propera setmana amb les presentacions dels llibres Diari d'un emboscat i Paisatges geològics de la Catalunya central, a més d'una ballada de sardanes.

Un dels actes destacats d'aquest dissabte 22 d'abril ha estat la primera sessió de la cantata El peix pirata, que ha omplert la sala d'actes de la Residència Bell Repòs. La segona sessió tindrà lloc dimecres 26 d'abril en aquest mateix espai (15.30 h).

La interpretació de la cantata ha anat a càrrec d'uns 130 músics i cantaires, amb la participació d'alumnes de les corals de Nivell Elemental de l'Escola Municipal de Música i dels cursos de 2n de primària de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria, a més d'alumnes de Nivell Mitjà de l'Escola Municipal de Música, professors i exalumnes del centre que s'han encarregat de la part instrumental. La direcció ha anat a càrrec de Sílvia Vinadé, i també hi han intervingut actors i actrius suriencs.

El peix pirata és una obra de Josep F. Balasch (música) i Pilar Monrós (lletra), a partir d'una idea original de L'Àtic Taller Musical de Solsona. Els dos concerts de la cantata són organitzats per l'Escola Municipal de Música i l'AMPA del centre, amb el suport de l'Ajuntament de Súria i la Diputació de Barcelona.

Una altra de les novetats d'aquest Sant Jordi a Súria és l'itinerari poètic que roman instal·lat durant tot el cap de setmana entre les places de Sant Joan i de la Serradora. Es tracta d'un recorregut de poemes escrits per alumnes de les escoles de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria, de l'Institut Mig-Món i de l'Escola Municipal de Formació d'Adults.

Pel que fa a les activitats tradicionals de Sant Jordi, l'animació s'ha concentrat al centre urbà amb les tradicionals parades de llibres i de roses, i la presència de l'espai 'La Biblioteca al carrer' a la plaça de la Serradora.

La plaça de Sant Joan també ha acollit la 22a Mostra de Dansa de Súria,  amb la presència de nombroses escoles de dansa d'arreu de Catalunya. L'organització d'aquest acte ha anat a càrrec de l'Escola de Ballet Maria Cinta (Súria) dins dels actes commemoratius del Dia Mundial de la Dansa, que s'escaurà el proper 29 d'abril.

Presentació del llibre Aral del poeta surienc Moisés Galindo

El programa d'actes de Sant Jordi a Súria va començar dimarts 18 d'abril amb el cicle de presentacions de llibres de temàtica local Per Sant Jordi, llibres de casa, que continuarà durant la setmana vinent.

Aquest divendres 21 d'abril, el poeta surienc Moisés Galindo va presentar el seu darrer llibre, Aral, a la Biblioteca Pública, dins d'aquest mateix cicle. L'acte va ser presentat per la regidora de Cultura, Montserrat Juncadella.

Aral és un llibre de proses poètiques a l'entorn de l'assecament del mar d'Aral, un desastre ecològic que l'autor del llibre va definir com "dramàticament poètic". Moisés Galindo va dedicar l'acte al surienc Lluís Suades, una persona que va participar en nombroses iniciatives cíviques i culturals, i que va morir prematurament.
Arxivat a