Mireia Estefanell amenaça: «Jo no tinc cap gravació, però tinc memòria»

L'exprimera tinent d'alcalde de Manresa ha parlat aquest dimecres per primera vegada en públic des que va ser destituïda per l'alcalde, i ha tirat amb bala

20 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:20h
Piulada que recull la intervenció d'Estefanell durant el Sopar de la República
Piulada que recull la intervenció d'Estefanell durant el Sopar de la República | Twitter

Si les conseqüències de la gravació de la conversa de Bonvehí al Vermell no havien comportat un ambient enrarit i tens en les relacions entre els socis del govern de Manresa, CDC i ERC, després de la destitució de Mireia Estefanell, l'exprimera tinent d'alcalde ha acabat d'enterbolir-ho tot plegat aquest dimecres en el transcurs del Sopar de la República, en la que ha estat la seva primera intervenció pública des que va esclatar l'assumpte.

Un amenaçador "jo no tinc la gravació, però tinc memòria" ha estat la frase que el perfil twitter d'ERC al Bages ha destacat de la intervenció de l'exprimera tinent d'alcalde va fer entre els militants republicans. Una piulada que la pròpia Estefanell ha repiulat des del seu perfil validant-la. Aquesta amenaça d'Estefanell situa encara més ombres al seu silenci previ i a la insistència d'ERC en que Valentí Junyent reconsideri la seva revocació de càrrecs.

De fet, això és l'únic que ha transcendit a la xarxa de la seva intervenció, que va ser una de les tres que es van produir durant l'acte, juntament amb la del president local, Ramon Fontdevila, i la del diputat al Congrés, Joan Tardà.

El president local d'ERC, Ramon Fontdevila, va explicar dimecres a NacióManresa que el partit es donava un dia de reflexió per reprendre les converses amb CDC arran la crisi desfermada. Valentí Junyent es manté ferm en la seva decisió d'apartar del govern Estefanell i ha ofert als republicans reformular el cartipàs. Si els regidors d'ERC dimitiran en solidaritat amb Estefanell o si l'amenaça d'aquesta farà efecte en l'alcalde caldrà veure-ho els propers dies, començant per aquest mateix dijous al vespre que se celebra el ple.
 
Fora d'això, Mireia Estefanell també ha repiulat un comentari d'un militant d'ERC que afirmava que l'alcalde té molta "barra". La regidora ha finalitzat la seva activitat twittera del sopar amb una piulada en la que agraïa el suport donat pels seus companys de partit durant aquests dies.