Aquest divendres, Òmnium inaugura l'exposició sobre Lluites Compartides al Bages

La mostra dedicada a les lluites veïnals es podrà visitar a la plaça de la Democràcia de la barriada Mion

Redacció
19 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:43h
Òmnium inaugura el proper divendres a les 12 del migdia l'exposició de Lluites Compartides Les lluites veïnals: esforç, compromís i conquesta, a la plaça de la Democràcia, de la barriada Mion, de Manresa, amb l'assistència de dirigents veïnals i representants del govern municipal.

Aquesta exposició pretén fer una mirada enrere i recordar les lluites que diferents barris i col·lectius de la nostra ciutat van emprendre per millorar les condicions de vida de la seva gent: des de dotar de serveis bàsics al barri de la Mión, fins a aconseguir uns habitatges dignes als barris del Xup i la Font dels Capellans; des de salvar l'edifici del Casino per posar-lo al servei de la ciutat com a biblioteca municipal, fins a crear una residència per a la gent gran al barri de la Sagrada Família. 

Però les lluites no s'aturen, continuen dia a dia, barri a barri, perquè les injustícies i les mancances són arreu, i per il·lustrar-ho fem també una mirada al projecte de la PAH per donar suport educatiu i espais d'estudi als infants que ho necessiten. Totes aquestes lluites, fetes a base d'hores, d'esforç i de compromís de moltíssima gent anònima, han fet de la nostra ciutat un lloc millor i han demostrat que el poble autoorganitzat pot fer la nostra societat, el nostre país, més dignes, més justos i més lliures.

Aquest país és fruit de la feina incansable de totes les dones i els homes que han ajudat a construir el que som. Dones i homes que han lluitat —sovint en condicions difícils i inicialment sense el suport de la majoria— per la justícia social, per la democràcia, per l'educació, per la cultura o, senzillament, per la dignitat humana. Aquestes lluites han contribuït de forma molt important a la cohesió del país, dins la diversitat, ja que han unit persones de diferents procedències en una causa compartida. Són la plasmació de la visió de «Catalunya, un sol poble» que tants catalans, com Paco Candel, han defensat.

Per això és important reconèixer les lluites que han contribuït a fer de Catalunya el que és avui, aquest país on algunes persones vam néixer i d'altres hem fet casa nostra. Ara, gràcies a elles, gaudim de més llibertat d'expressió, es van aconseguir millors condicions laborals, les dones tenen més drets, a les ciutats tenim més espais verds, les parelles del mateix sexe poden adoptar fills, podem gaudir d'ensenyament en català per a tothom…