Uns 1.200 alumnes participaran dijous en la XII Gimcana Matemàtica

L'activitat, organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Bages, seguirà dos itineraris diferents pel casc antic i finalitzarà al Parc de la Seu

Redacció
18 d'abril del 2017
Actualitzat a les 15:16h
Dijous se celebra la 12a edició de la Gimcana Matemàtica de Manresa
Dijous se celebra la 12a edició de la Gimcana Matemàtica de Manresa | Web
El proper dijous el Centre de Recursos Pedagògics del Bages organitzarà la XII Gimcana Matemàtica pel centre de Manresa amb la participació dels centres educatius de secundària Col·legi l'Ave Maria, Col·legi Oms i de Prat, Escola Diocesana de Navàs, Escola Joviat, FEDAC Manresa, Institut Cal Gravat, Institut Castellet, Institut d'Auro, Institut Gerbert d'Aurillac, Institut Guillem Catà, Institut Lacetània, Institut Lluís de Peguera, Institut Moianès, Institut Pius Font i Quer, Secció d'Institut Bages Sud i Secció d'Institut de Navarcles.

L'activitat va adreçada a l'alumnat de 1r d'ESO, i comptarà amb la participació d'uns 1.200 alumnes, repartits en dos torns i dos itineraris, al llarg del matí (entre les 9 i les 13h 15'). En grups de cinc alumnes, aniran resolent les diferents proves que se'ls ha preparat. Cada grup d'alumnes ha de resoldre setze proves matemàtiques fent servir l'enginy i estratègies de càlcul i de mesura. Els alumnes de 4t d'ESO dels mateixos centres són els que faran de monitors de les diferents proves.

La gimcana començarà a la Plaça Porxada, seguirà dos itineraris pel casc antic de la ciutat i acabarà al Parc de La Seu amb una última activitat conjunta.

Els itineraris són els següents:

1r itinerari

Plaça Porxada, Plaça Sant Domènec, Plana de l'Om, carrer Sant Miquel, Plaça Pedregar, Plaça Major, Plaça dels Drets, Plaça Serarols, Plaça del Carme, Plaça Sant Ignasi Malalt, Plaça Milcentenari i Parc de La Seu.

2n itinerari

Plaça Porxada, Plaça Sant Domènec, Plaça Anselm Clavé, carrer de la Mel, Plaça Gispert, Plça Icària, Plaça de la Música, Plaça Montserrat, Carrer dels Llops, Plaça Reforma, Carrer Alfons XII i Parc de La Seu.