S'estrena l'exposició de les imatges de Manresa, Capital de la Cultura Catalana 2018

L'acte d'inauguració tindrà lloc dijous a l'Escola d'Art de Manresa i anirà a càrrec de Daniel Hernández, director de l'Escola d'Art

Redacció
18 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:26h
L'Escola d'Art de Manresa acollirà aquest proper dijous, 20 d'abril, a les 7 de la tarda, l'acte d'inauguració de l'exposició de les obres que han participat en el concurs públic per triar la imatge oficial de Manresa, Capital de la Cultura Catalana 2018. La mostra s'ha estrenat avui dimarts i es podrà visitar fins al proper 12 de maig, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 15 a 20 h.

Dies enrere, la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa va donar a conèixer l'obra guanyadora en aquest concurs, una imatge signada pels dissenyadors manresans Xevi Victori i Aida Garriga, de l'estudi Duplex Creativity, i seleccionada entre 25 propostes presentades.

La imatge escollida -inspirada en les nervadures i vitralls de la Basílica de la Seu i el Pont Vell- identificarà aquest esdeveniment cultural i serà utilitzada en totes les activitats, campanyes, serveis, programes i publicacions que es realitzin en el marc d'aquesta capitalitat.

Manresa va ser seleccionada l'any 2014

El novembre de 2014, la ciutat de Manresa va ser designada Capital de la Cultura Catalana 2018, una iniciativa promoguda des del 2004 per l'Organització Capital de la Cultura Catalana per tal de "contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior".

Manresa, Capital Cultural Catalana 2018 és un revulsiu per situar la ciutat al centre de la cultura catalana i un referent nacional. Ha de ser el catalitzador per reivindicar Manresa com a motor cultural, econòmic i social. L'esdeveniment ha de ser l'ocasió per fer més visibles els actius culturals ja existents a la ciutat i per ampliar el radi de la programació i la participació cultural envers àmbits tradicionalment menys coberts (arts visuals, noves tecnologies, diversitat, etc.).