Un globus aerostàtic surt de Callús per sobrevolar el poble i va a parar a l'Anella Verda

El globus aerostàtic en el moment d'aterrar després d'haver salvat el camp
El globus aerostàtic en el moment d'aterrar després d'haver salvat el camp | Carme Correro
16 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:39h
Un globus aerostàtic que havia sortit de Callús es va veure obligat a aterrar, divendres passat, en un camí del Monistrolà, a la part sud de l'Anella Verda de Manresa, després que l'aire el portés cap a est i acabés el combustible sobre el nucli urbà de Manresa.

El globus, propietat d'una empresa igualadina, va partir de Callús amb la idea de sobrevolar la població aproximadament durant una hora. El vent, però, el va anar dirigint cap a l'est sense que el pilot trobés ràfegues d'aire per redreçar el rumb, fins que va arribar al nucli urbà de Manresa, on va començar a quedar-se sense combustible, ja que portaven més d'una hora i quart a l'aire.

El pilot, llavors, veient que no podia aterrar enlloc, va anar aguantant l'altura del globus a cops d'aire calent, i va sobrevolar el barri de Santa Caterina, va passar pel costat del Xup i de l'Oller del Mas, i va acabar aterrant al raval del Monistrolà, entre les rieres de Rajadell i del Cornet.

L'aventura, però, no va finalitzar aquí, ja que el pilot, destre en la tripulació de la nau, va fer un últim esforç per evitar l'aterratge en un camp d'ordi, que en aquesta època d'any és ben verd i ha espigat, i en els darrers metres de la nau, ja sense combustible, va aguantar una altura de metre i mig fins que va situar la cistella en un camí lateral.

A banda del pilot, a la cistella hi viatjaven unes noies de Callús. Poc després, un vehicle va arribar per carregar el globus de tornada, sense d'haver d'entrar en el camp.