A L'ICL Manresa li surt la creu en un partit molt emocionant (95-90)

Bon partit sense premi contra el Movistar Estudiantes

L'ICL Manresa ha jugat un bon partit a la pista del Movistar Estudiantes
L'ICL Manresa ha jugat un bon partit a la pista del Movistar Estudiantes | E. Candel
16 d'abril del 2017
Actualitzat a les 15:57h
A Madrid, Joe Trapani, Scott Machado, Xavi Rey i Aleksander Cvetkovic han rendit a un nivell alt. Tots quatre han posat tot el seu bàsquet al servei d'un equip que segueix lluitant contra tots els elements. Però tampoc ha estat possible contra el Movistar Estudiantes. L'ICL Manresa mai s'ha rendit en els moments que ho tenia més magre. Pere Tomàs, avui més fluixet que altres dies, ha tingut la pròrroga a les seves. El seu triple ha sortit literalment de dins. Els tirs lliures d'Edwin Jackson només han servit per eixamplar la distància final.

Michael Machado, Scott Suggs, Pere Tomàs, Patrik Auda i Xavi Rey han format el cinc de sortida de l'ICL Manresa. Per part del Movistar Estudiantes han començat el partit Omar Cook, Edwin Jackson, Jordi Grimau, Édgar Vicedo i Víctor Arteaga. Auda avançava els manresans després de rebre un tap antireglamentari. Ampliava després l'avantatge Machado. Grimau sumava els primers punts per als locals. L'ICL Manresa, tret d'alguna badada, era més intens que en jornades anteriors. En especial, Rey. Dos ganxos en atac i dos taps en defensa (9-10, minut 4). Una personal rebuda pel canoner Jackson quan llançava de tres ha estat el primer punts d'inflexió. Els madrilenys han aconseguit un parcial de 9-1 que obria la primers escletxa important (20-13, minut 7). Però els manresans no pensaven claudicar amb tanta facilitat. L'entrada d'Aleknsander Cvetkovic ha donat un nou aire a l'equip de Navarro, que ns'ha acostat al marcador (24-23, minut 9). Jaime Fernández ha estat el botxí dels bagencs al tram final del primer període. Quatre punts dels locals els han donat aire. Per part de l'ICL Manresa només ha sumat un tir lliure Cvetkovic (28-24, minut 10). Marjan Cakarun i Romaric Belemene empataven el partit. A la següent jugada, el congolès cometia una rigorosa antiesportiva. El jove jugador se l'ha apuntat i quan n'ha tingut ocasió s'ha venjat anotant un triple. Cvetkovic en convertia un altre per aconseguir una màxima renda (30-36, minut 14). Fernández ha tornat a fer la guitza. Ajudat aquest cop per Wilson. En un obrir i tancar d'ulls el Movistar Estudiantes ha capgirat el marcador. Navarro decidia reunir els seus jugadors per donar-los instruccions. Les ordres del victorià han tingut efecte immediat. Petar Aranitovic i Machado feien que el marcador canviés d'amo per enèsima vegada (43-44, minut 20). Però Cook no ha permès que l'ICL Manresa arribés amb avantatge al descens (45-44).

La segona part ha començat com al primera. Amb un parcial de 0-4 primer i amb alternances en el marcador posteriorment. Cook era el màxim artiller local. A l'ICL Manresa tot estava més repartit. L'equip bagenc seguia dins el partit. La mala notícia era que el Movistar Estudiantes visitava sovint la línia de tir lliure. Un alley-hoop entre Cvetkvic i Trapani hi posava la dosi d'espectacle de la matinal (59-61, minut 28). L'avantatge ha estat efímer. Un 5-0 tornava a complicar la situació. Trapani seguia sumant per tenir el partit a l'abat. Fernández tornava a anotar sobre el clàxon perquè l'afició local respirés un xic (68-65, minut 30). Machado anotava dos punts per consolidar les esperances de l'ICL Manresa. Dues errades de Belemene i un parcial de 5-0 portaven una renda al marcador que els locals feia molts minuts que no gaudien (73-67, minut 33). Novament Machado ha estat qui ha mantingut el seu equip dins el partit. Rey també era un home important, en defensa i atac. Trapani tornava a aparèixer per empatar novament (76-76, minut 35). La remuntada no ha estat culminada. I novament, els madrilenys han obert forat amb un 6-0. Cvetkovic ha agafat galons en atac. El serbi ha estat l'artífex d'un 1-5 que encara ho deixava tot obert. Els tirs lliures han tornat a ser un element que jugava contra els de Navarro. Tot semblava sentenciat amb el 87-81 a manca de poc més d'un minut. Però un 0-4 amb pocs segons ho deixava tot a l'aire. El punt de personal podia ser decisiu. Alecs Brown n'errava un. Machado també. 90-88 a manca de 29 segons. Grimau, en canvi, sí que els ha entrat tots dos. Com ho feia també Cvetkovic. 92-90 quan faltaven 20 segons. Ara ha estat Cook qui li ha tocat llençar tirs lliures. Cinquanta per cent. Tomàs ha pogut empatar però el triple ha sortit literalment de dins. Jackson ha sentenciat (95-90).

L'ICL Manresa continua cuer amb quatre victòries. Els resultats de la jornada de tarda marcaran la diferència amb la salvació i si el descens ja pot ser matemàtic la propera jornada. La setmana vinent, els bagencs no jugaran el partit previst contra el Real Madrid. El duel contra l'equip madrileny queda ajornat perquè l'ACB ja preveia que els conjunts que disputessin el play-off de l'Eurolliga descansessin perquè poguessin preparar amb més garanties el seu compromís continental. L'ICL Manresa no jugarà fins el proper 26 d'abril. Els homes d'Ibon Navarro recuperaran el partit pendent contra l'Unicaja de Màlaga, ajornat en aquest cas per la final de l'Eurocup.