Prou Sal, contrària a allargar el termini per aturar els abocaments al Cogulló

L'entitat ambientalista exigeix que "es faci un pla, validat per experts, per a l'eliminació dels residus salins del Bages"

Redacció
15 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:13h
Prou Sal ha emès un comunicat en el qual exigeix que "es faci un pla, validat per experts, per a l'eliminació dels residus salins del Bages" i que es compleixi "la sentència que obliga ICL a finalitzar l'abocament de residus al Cogulló el 30 de juny". L'entitat esgrimeix que "l'incompliment dels terminis previs per part de l'empresa no l'eximeix del compliment de la sentència". De la mateixa manera recorda que "encara està per determinar una fiança suficient que garanteixi la restauració del desastre mediambiental que patim".

El comunicat de l'entitat ambientalista argumenta que ICL "ha contaminat el Llobregat, salinitzant l'aigua de tots amb el silenci còmplice dels governs de torn" i denuncia que "ara es vol aprofitar de la preocupació de la plantilla directa i dels subcontractats per seguir-ho fent". Amb aquest estat de les coses, Prou Sal "celebra" el comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya, que "recondueix la situació posant les coses al seu lloc: a banda de vetllar pels treballadors, defensa el territori i exigeix a l'empresa i a l'Administració que facin les coses bé".

Prou Sal denuncia que la contaminació salina del Llobregat "és un fet evident", degut a "la mala planificació en l'extracció i emmagatzematge dels residus de l'explotació de la potassa". "Aquesta contaminació afecta la conca del Llobregat i, per tant, la principal font d'abastiment d'aigua potable de l'àrea metropolitana de Barcelona, que per poder-la utilitzar, ha de dessalar-la", segueix. Per tant, "treure aquesta sal de l'aigua s'està fent a costa dels nostres impostos, en contra del dictamen europeu que diu que qui contamina paga".
Arxivat a