Les caramelles del Pont Llarg de Manresa sortiran Dilluns de Pasqua

El Pessebre Vivent del Pont Llarg torna a treure les caramelles
El Pessebre Vivent del Pont Llarg torna a treure les caramelles | PVPLl
Redacció
13 d'abril del 2017
Actualitzat el 16 d'abril a les 19:31h
La gent del Pessebre Vivent del Pont Llarg, de la Parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança del Barri Mion, han preparat una nova edició de les Caramelles per a aquest Dilluns de Pasqua.

El dilluns dedicaran el matí al Barri de les Neus i a les cases de pagès del Poal, com ja ve sent tradició. Com cada any, han ampliat repertori de danses i cançons i presentaran les novetats d'aquesta edició. Tanmateix, també han augmentat el número de caramellaires, que seran una quarantena, apart dels acompanyants, els que participaran en els balls de bastons, danses catalanes i la cantada de cançons amb temàtica caramellaire que ells mateixos adapten referint-se a la seva colla i entorn.

Tradicionalment, completaven les jornades el diumenge sobre, dia de Pasqüetes, amb l'exhibició final per la resta de veïns davant de l'església, però aquest any, davant la coincidència amb la Diada Sant Jordi, aquesta festa final serà traslladada al dia 7 de maig. Succeeix que aquesta edició és la primera que es farà molt més extensa, amb actes complementaris. A l'exhibició de tot el repertori de balls de bastons, danses i cantada caramellaire, s'hi afegirà la proclamació del Pubillatge del Pessebre Vivent del Pont Llarg, amb la Pubilla i Hereu, acompanyats de la Pubilla i Hereu joves. A la proclamació, hi assistiran la Pubilla i Hereu de Manresa 2016-2017, així com la primera Dama i Hereu de la Catalunya Central 2016-2017. Així mateix, es comptarà amb la colla de Geganters i Grallers del Poble Nou, que són la colla convidada d'enguany.

Dins els actes que es duran a terme el dia 7, també hi haurà l'entrega de premis del Concurs de Fotografia que es va organitzar en motiu de la celebració del Pessebre Vivent del Pont Llarg, el dia 26 de desembre. Aquell dia, també els menuts van tenir el seu concurs “Troba el Caganer”. Ja se sap el guanyador, després del sorteig que es va fer en públic el dia de l'assistència mensual a la missa familiar dels més menuts a la parròquia, i que rebrà el premi també abans de la ballada de gegants.

Tots els actes es clouran amb un Dinar Caramellaire als locals de la parròquia per tots els esforçats caramellaires i la colla convidada d'enguany.
 

Programa de les caramelles del Pont Llarg