Jornada sobre eficiència energètica en els equipaments municipals, a Manresa

Es farà el dijous 27 d'abril a Manresa, organitzada per l'Agència de l'Energia del Consell Comarcal del Bages, l'Ajuntament de Manresa, la PIREEB i diversos col·legis professionals

Redacció
11 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:26h
Com fer la certificació energètica dels edificis de les administracions, com millorar l'eficiència energètica dels edificis públics, com rehabilitar edificis públics amb criteris de consum nul o gairebé nul, la figura del gestor energètic o autoconsum fotovoltaic seran alguns dels temes que es tractaran a la Jornada sobre eficiència energètica en els equipaments municipals que es farà el dijous 27 d'abril, a partir de les 9 del matí, al Palau Firal de Manresa.

La sessió va adreçada especialment a polítics i tècnics d'Ajuntaments, però és gratuïta i oberta també a qualsevol altre professional que estigui interessat en el tema.

La jornada és organitzada per l'Agència Comarcal de l'Energia, del Consell Comarcal del Bages, l'Ajuntament de Manresa, la Pireeb (Plataforma per a l'impuls de la rehabilitació energètica de l'edificació al Bages), i diversos col·legis professionals (arquitectes, aparelladors i enginyers).

El programa de la jornada

9.00 Benvinguda i presentació. Jordi Serracanta (regidor de Qualitat Urbana i Serveis de l'Ajuntament de Manresa) i Marc Aloy (conseller de l'Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Bages)

9.15 Certificació energètica dels edificis de les administracions. A càrrec d'Ainhoa Mata Pérez (Cap de la Unitat d'Edificis, ICAEN)

9.45 El suport de la Diputació de Barcelona per a la millora de l'eficiència energètica dels edificis públics. A càrrec d'Eloi Juvillà (Cap de la secció d'Equipaments i Espai Públic Diputació de Barcelona)

10.15 Pausa-Cafè

10.45 La rehabilitació d'edificis públics amb criteria nZeb. Eines de suport (Projecte Edinet). A càrrec de Jordi Carbonell (Investigador sènior del grup de bioclimatisme i eficiència Energètica, CIMNE)

11.15 La figura del gestor energètic. A càrrec de Josep Mª Ortiz (consultor Energètic)

11.45 Autoconsum fotovoltaic: situació actural. Instal·lacions en edificis municipals. A càrrec d'Enric Massaneda (Domini Ambiental) i de Manel Ribera (Ajuntament de Manresa).

12.15 Mesures passives. A càrrec de José Linares Salido (vocal de la Junta de Govern del CAATEEB, Director Operatiu de Rehabilitació i Millora de l'Habitatge, de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya).

12.45 Taula rodona amb els ponents

13.15 Cloenda

Inscripcions gratuïtes

Les inscripcions són gratuïtes però cal reservar plaça a través de:

- Agència Comarcal de l'Energia del Bages // bagesenergia@ccbages.cat // 936 93 03 80
- Col·legi d'Arquitectes de Catalunya // manresasecretaria@coac.cat // 93 875 18 00
- Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona // caateeb.bba@apabcn.cat // 93 872 97 99
- Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya // manresa@eic.cat // 938 72 49 23
- Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Manresa // cetim@cetim.cat // 93 872 57 62