Els Castellers de Santpedor segueixen engreixant la maquinària

L'enxaneta dels Castellers de Santpedor fa l'ala
L'enxaneta dels Castellers de Santpedor fa l'ala | Emili Giró
Redacció
10 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:33h
Els Castellers de Santpedor van protagonitzar una diada de tràmit a Sant Cugat del Vallès. La colla de la camisa daurada està realitzant uns assajos de qualitat que permetrien fer construccions de set pisos a aquestes alçades de temporada. De fet, a la ciutat vallesana ja les haguessin pogut intentar si els santpedorencs haguessin acceptat les mans que van oferir les altres dues colles participants a la Diada de Rams, els Gausacs de Sant Cugat i els Moixiganguers d'Igualada. Però el cap de colla dels Castellers de Santpedor, Jordi Prat, ho va rebutjar al considerar que un castell s'ha de fer "amb mans pròpies". 

Postposades les construccions de set pisos, els castellers de Santpedor van alçar tres castells que tenen d'allò més dominats. A la primera ronda, van descarregar el quatre de sis. A la segona, el tres de sis per sota. I a tercera, el tres de sis. No hi va haver cap problema en cap moment. Solvència màxima en una diada d'un marcat to conservador. Un pilar de quatre d'entrada i un altre de comiat van completar l'actuació a la ciutat del Vallès Occidental. 

Pel què fa a les altres colles participants a la Diada de Rams, els Gausacs de Sant Cugat van descarregar el cinc de set, el quatre de vuit i el set de set. Els amfitrions havien començat amb dos pilars de quatre i van cloure amb dos pilars de cinc. I els Moixiganguers d'Igualada van dur a plaça la torre, el quatre i el cinc de set. Els pilars del anoiencs van ser el pilar de quatre d'entrada i el de cinc de sortida.

El proper repte dels Castellers de Santpedor és d'aquells que fan il·lusió. El proper 30 d'abril, es desplaçaran a Martorell per actuar amb Castellers d'Esparreguera i Castellers de Vilafranca. Potser aquell dia es podran veure els primers castells de set de l'any. 
Arxivat a