CN Sallent i CN Minorisa, derby bagenc en la lligueta de promoció a primera

Els dos equips s'enfrontaran en un grup on hi ha també el GEiEG i el WUA

Redacció
10 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:05h
Després de la fase regular de les Lligues Catalanes, CN Minorisa i CN sallent es trobaran en el grup de promoció que agrupa als dos primers classificats de la 2ª Divisió A, WUA i CN Minorisa, amb els dos darrers de la 1ª Divisió, GEiEG i CN Sallent. Es jugarà en el sistema lliga tots contra tots a doble volta i els dos primers classificats jugaran la temporada propera 2017-18 en la màxima categoria catalana, a un pas de la Lliga Estatal. Aquestes dues places podrien veure's ampliades en el cas de que un dels equips catalans participants en el Campionat de Espanya de 3ª Divisió assolís l'ascens. El calendari ha volgut que el darrer partit dels manresans fos a la piscina del CN Sallent, essent els rivals dels equips bagencs en la primera jornada el GEiEG pels de Gaspar Ventura, mentre que els de Jordi López es desplaçaran a Bellaterra a la pileta del WUA. En la segona, els sallentins reben al GEiEG, equip que va tancar la lliga regular a la pileta dels del Llobregat imposant-se per un ajustat 5-6, mentre que els minoristes estan pendents de si poden donar resposta a la petició del WUA que demana canvi d'ordre. En la tercera jornada es produiria el derbi en la piscina manresana. 

Fent una mica d'historia dels derbies, ens hem de remuntar al 7 de novembre del 2009 quan es va jugar a la piscina de Sallent el penúltim derby de waterpolo del Bages. El partit va ser molt anivellat i es va decidir favorablement al CN Manresa-Deyse per un ajustat 11-12. Els equips estaven a la Lliga Estatal de 2ª Divisió, i els entrenadors eren Ángel Peirón, ara al CN Minoirsa, per part del CN Sallent, i Jordi Timblau per part manresana. Dels jugadors que encara continuen en actiu hi ha Guillem Lafoz, que va jugar en les files sallentines i ara està en les files del CN Minorisa, i Sergio Cabrera, que continua essent referent del CN Sallent. En les files manresanes hi havia Carlos Talavera i Marc Bisbal. Javi Nogueras va ser el màxim golejador pels visitants amb tres gols, mentre que Joan Escaler, Dani Giner i Marc Prat assolien també tres gols cadascú per els amfitrions.

En el partit de tornada, el 13 de febrer va jugar-se la tornada a les noves piscines de Manresa i el resultat va ser molt ampli per als manresans, 16-8. Óscar Rey amb quatre gols era el màxim anotador local, mentre que Joan Escaler, amb tres, repetia per part sallentina. En la alineació del CN Manresa Deyse hi va estar present un altre dels jugadors habituals en les alineacions minoristes, Enric Casasayas.

Aquella temporada el CN Manresa Deyse va ser segon de la classificació, només superat pel CN Montjuïc, mentre el CN Sallent va finalitzar la temporada desè.