El Rugby Manresa perd d'un punt el partit per al lideratge contra el BUC B (28-29)

El partit va ser emocionant amb alternances en el marcador

Redacció
10 d'abril del 2017
Actualitzat a les 9:35h
El Rugby Manresa va perdre dissabte per només un punt en el partit que havia de decidir les dues primeres posicions, contra el BUC B. S'esperava un partit molt interessant entre primer i segon classificat on la victòria donaria la primera plaça de la classificació al guanyador, a falta d'una jornada de la lliga regular.

L'encontre començava amb dos rivals molt actius i amb molta intensitat, amb anades i tornades del joc on es podien percebre els nervis i la importància del partit. Amb insistència, el Manresa RC aconseguia tancar el BUC dins de la seva 22 i fer arribar el primer assaig del partit amb una encertada transformació que posava el 7-0 al lluminós.

Els barcelonins, que encara no havien dit la seva, contestaven l'assaig a través de diverses fases de davantera, que tot i la bona defensa manresana, plantaven l'oval rere pals apropant-se al marcador (7-5).

Amb anades i tornades, tornava a ser torn dels del Bages, que aprofitant la inferioritat numèrica dels contraris a causa d'una targeta groga per al 8 barceloní, aconseguien un nou assaig per posar-se força per davant al marcador i fer vibrar la graderia (14-5).

Davant la diferència de punts assolida pel Manresa RC, els del BUC aprofitaven un cop de càstig manresà per fer pujar 3 punts més al marcador a través d'un xut a pals (14-8).

Destacava durant tot l'encontre una bona defensa per part dels dos equips, que no volien deixar-se vèncer, i després de l'expulsió del número 8 manresà amb targeta vermella, el BUC aprofitava per tornar a assajar i anar a la mitja part 14-15 posant els nervis a flor de pell.

La segona part mostrava una intensitat semblant. La primera paraula era del BUC, que premia les dents fins a aconseguir un nou assaig sense transformació i avançar-se de nou al marcador (14-20).

Per posar encara més intriga i emoció al partit, els locals aprofitaven un cop de càstig a cinc metres de línia de marca per plantar la pilota sota pals i encaixar la transformació que els posava només un punt per davant al marcador (21-20). Tan important era sumar punts, que els barcelonins aprofitaven de nou un cop de càstig per fer pujar 3 punts més (21-23). Era llavors quan el Manresa, després d'un parell de fases, obria a la línia i aconseguia una marca transformada que els tornava a posar per davant al marcador (28-23).

Els errors es paguen cars, i novament el BUC aprofitava un cop de càstig per xutar a pals i minvar la diferència de punts (28-26). Després de minuts intensos de joc amb bona defensa d'ambdós equips, i ja a les acaballes del partit, es van produir alguns errors de mans i pilotes que queien a causa de les revolucions que portaven ambdós equips, lluitant per tan anhelada victòria. Tot i així, la defensa era molt dura per les dues parts, però novament els manresans concedien un cop de càstig que permetia al rival un nou xut a pals i 3 punts que els donarien la victòria (28-29).

Quedava poc temps i els manresans sortien ràpid de mig camp per intentar donar la volta al partit, però els nervis provocaven un cop de càstig del segon centre manresà que el portava a fora del partit per segona targeta groga. Després de l'expulsió, el Manresa intentava recuperar la pilota, però el BUC mantenia molt bé la possessió. Finalment, es donava el partit per acabat 28-29. Tot i la derrota, els manresans s'emportaven dos punts de bonus per assegurar els playoffs.