El tanatori-crematori de Sant Fruitós optarà a acollir estudis universitaris sobre serveis funeraris

Eternam, l'empresa que explotarà les futures instal·lacions té previst sol·licitar ser un centre associat a la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya quan porti tres anys oferint estudis acadèmics de tanatoestetica, tanatopraxia i gestió funerària

09 d'abril del 2017
Actualitzat el 10 d'abril a la 13:56h
Projecte del tanatori - crematori de Sant Fruitós de Bages
Projecte del tanatori - crematori de Sant Fruitós de Bages | Eternam
Eternam, l'empresa funerària que va aconseguir el concurs per al crematori de Sant Fruitós de Bages, té previst desenvolupar-hi estudis universitaris de tanatoestetica, tanatopraxia i gestió funerària, segons ha explicat el seu Director Tècnic d'Eternam, Aureli Sánchez.

Inicialment, al tanatori s'hi portaran a terme estudis acadèmics i després de 3 anys cursant-los demanaran la vinculació a la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya per a oferir els estudis universitaris tant per a persones que tinguin grau com per als qui no en tinguin. El marc dels estudis es realitzarà d'acord amb la legislació i la pròpia universitat i anirà des de la pròpia preparació i maquillatge dels difunts com la d'altres franques funeràries.

Tot plegat es durà a terme en el futur tanatori - crematori de Sant Fruitós segons l'avantprojecte presentat als mitjans que inclou unes instal·lacions de més d'11.000 metres quadrats, amb un tanatori de 1.350 m2, el crematori que n'ocuparà 295, i el parc del record, a l'entorn dels espais de 9.500 m2. Segons els càlculs estimats, la construcció inicial del tanatori i crematori podrà donar servei a mitjans de 2019 i tindrà un cost de 2,5 milions d'euros.

Instal·lacions individualitzades

L'avantprojecte recull la construcció d'un oratori, dues sales de vetlla, que segurament en el projecte seran quatre, el crematori i una parc temàtic, en l'entorn de les instal·lacions, que rebrà el nom de Parc del Record i que, un cop habilitat, donarà la possibilitat de dedicar plaques o plantar arbres en memòria dels difunts.

Una altra de les característiques del tanatori serà que tant les sales de vetlla com l'oratori com el crematori seran modulars amb accessos individualitzats, de manera que es podrà evitar el contacte amb altres usuaris de les instal·lacions.

Instal·lacions obertes

Seguint la normativa de la lliure competència, tant el tanatori com el crematori com tots els serveis de les instal·lacions es podran contractar per elles mateixes, tant per part dels usuaris com d'altres funeràries. "Sabem que les grans funeràries que hi ha a Manresa no ens voldran contractar el servei de crematori, i preferiran seguir usant el crematori que fan servir a dia d'avui, encara que els quedi més lluny, però les nostres instal·lacions estaran obertes a ells", ha assegurat Sánchez.

"La nostra voluntat és tenir un equipament obert, que el Parc del Record sigui un lloc on poder anar a passejar, fer visites guiades, i fins i tot tenim previst arribar a un acord amb l'Escola Municipal de Música de Sant Fruitós per a que facin els acompanyaments musicals que es fan en algunes cerimònies", ha explicat Aureli Sánchez.
 

Ramir Ferrer, Luz Helena Bustos, Aureli Sánchez i Jordi Capellas, durant la roda de premsa Foto: Pere Fontanals