El PSC acusa al govern de Sant Joan d'incompetents pel tracte als empleats

El grup municipal socialista critica el tracte que reben els empleats públics per part del govern municipal i veuen un fracàs no haver debatut ni votat els pressupostos pel present any 2017

Redacció
06 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:25h
La cap del PSC a Sant Joan, Èlia Tortolero, en una imatge d'arxiu
La cap del PSC a Sant Joan, Èlia Tortolero, en una imatge d'arxiu | PSC
El Partit dels Socialistes de Sant Joan de Vilatorrada veu en les actuacions del govern municipal (CiU-ERC) una "intolerable prepotència" cap als treballadors públics i una actitud "deshumanitzada" durant les negociacions del nou conveni pels empleats municipals.

La portaveu socialista a l'Ajuntament, Elia Tortolero, assegura que el govern "només veu números" a l'hora de tractar amb el personal municipal i critica la manca d'interés que el regidor d'Hisenda, Ignasi Lladó, i l'alcalde Gil Ariso han mantingut durant aquestes negociacions. "Ha arribat un punt –afirma Tortolero–, en què el govern prefereix reduïr gastos perjudicant les condicions de feina dels empleats públics abans d'abaixar-se els sous que es vàren augmentar només arribar al govern".

En relació al reconeixement públic que ha fet l'alcalde, Gil Ariso, que ell i el seu govern són absolutament conscients de l'existència del desequilibri salarial, Tortolero afirma que "en comptes de demanar auditories el que ha de fer és escoltar més als empleats municipals".

I sobre la vella cançó de l'enfadós d'Ariso que els problemes amb els funcionaris i els treballadors públics municipals "són herència dels governs anteriors", Tortolero li recorda a l'alcalde que "ja fa sis anys que governa, que el 2011 va prometre un nou conveni laboral si arribava al govern, i que només ha accedit a negociar, més d'un lustre després, i quan la plantilla ha iniciat accions de protesta".

Pel que fa a la questió plantejada amb els agents de policia, l'oposició socialista afirma que els agents no nomès pateixen per questions de conveni, sino que el cos municipal està sotmés a pressions constants per treballar més hores en determinats actes com la ‘Cursa Barcelonista', coincidint amb què el regidor d'Hisenda i el de Seguretat Ciutadana són socis de la Penya Blaugrana. El PSC de Sant Joan qualifica aquest fet com una "instrumentalització del cos de policia per a fins propis d'entitats lligades al govern", mentre que, per a altres esdeveniments com el Carnestoltes, no hi ha aquesta insistència en augmentar les hores de servei dels agents.

La crítica manifestada pel PSC també fa referéncia a l'aprovació dels pressupostos municipals pel present any 2017, sentenciant que "es inadmisible arribar al maig sense uns pressupostos anuals aprovats" i li retreuen a Ariso si també serà culpa dels governs anteriors "la incapacitat del seu govern per tancar un pressupost.