Súria extraurà la sang per al nou cens d'ADN de gossos a la nau de Ca l'Agut

Permetrà, entre d'altres funcions, identificar les deposicions que facin aquests animals al carrer i no hagin estat recollides pels propietaris

Redacció
06 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:09h
La nau de Ca l'Agut de Súria acull des d'aquest mes d'abril les sessions d'extraccions de mostres de sang de gossos per elaborar el nou cens per genotip d'ADN que permetrà, entre d'altres funcions, identificar les deposicions que facin aquests animals al carrer i no hagin estat recollides pels propietaris. Aquestes extraccions de sang tindran lloc tots els dimecres i divendres, de 10.00 a 13.00 h, i seran a càrrec d'un veterinari assignat per la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener.

L'elaboració d'aquest cens per genotip d'ADN va començar el passat 1 de març. Fins ara, més d'una tercera part dels gossos censats a Súria han estat identificats amb el seu genotip d'ADN concertant hores directament amb els propietaris. La iniciativa també ha permès censar gossos que fins ara no hi estaven registrats ni disposaven del xip obligatori.

Fins al 31 de maig de 2017, les extraccions de sang seguiran sent gratuïtes i els propietaris poden adreçar-se directament a la nau de Ca l'Agut, en l'esmentat horari d'atenció al públic, o bé concertar cita fora d'aquest horari, trucant als telèfons 93.869.11.99 o 973.48.05.61. A partir del mes de juny d'enguany, les extraccions aniran a càrrec dels propietaris dels animals i hauran de ser realitzades per veterinaris acreditats.

L'elaboració del cens forma part d'un projecte liderat per la Mancomunitat Intermunicipal de Cardener per eliminar els problema dels excrements dels gossos a la via pública. Súria i Callús són els primers municipis catalans on s'implanta aquest sistema, que ha demostrat la seva efectivitat en altres municipis de l'estat. El cens també permetrà identificar animals perduts, abandonats, etcètera.

La nova ordenança municipal de tinença d'animals obliga els propietaris a facilitar l'extracció de sang de les seves mascotes per a l'elaboració del nou cens d'ADN. Cada gos rebrà una xapa oficial amb les seves dades bàsiques d'identificació.

A partir d'aquest mes d'abril, la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener i l'Ajuntament de Súria reforçaran la difusió del projecte amb una campanya informativa al carrer, amb la participació de les àrees de Medi Ambient, Via Pública i Seguretat Ciutadana.

La Mancomunitat Intermunicipal del Cardener és un organisme supramunicipal, format pels ajuntaments de Callús, Castellnou de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Salvador de Guardiola, Santpedor i Súria. L'actual president de la Mancomunitat és l'alcalde de Súria, Josep Maria Canudas.
Arxivat a