La delegada del Govern a la Catalunya Central ha visitat Rajadell i Navarcles

Laura Vilagrà amb Joan Costa pels carrers de Rajadell
Laura Vilagrà amb Joan Costa pels carrers de Rajadell | DGCC
Redacció
04 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:43h
La delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, ha visitat aquest dilluns els municipis de Rajadell i Navarcles . A Rajadell ha estat rebuda a l'Ajuntament per l'alcalde, Joan Costa, i el primer tinent d'alcalde, Joan Carles Lluch. L'alcalde ha exposat a la delegada la situació territorial i social del municipi. L'alcalde li ha traslladat a la delegada la complexitat que representa la gestió d'un municipi d'una superfície de 45,32km2, amb poc més de 500 habitants distribuïts en cinc nuclis diferents –les Casetes, l'Estació, Monistrolet, Rajadell i Can Servitge- i amb un centenar de masies.
 
L'alcalde ha tractat amb la delegada alguns projectes que tenen sobre la taula, com l'adequació del nucli antic o les obres d'asfaltat del camí de Can Servitge, pagats amb fons propis i de la Diputació. En un altre ordre de temes, delegada i alcalde han parlat de la necessària estació depuradora, d'aspectes vinculats amb la gestió del sòl no urbanitzable, del possible cobriment de la pista poliesportiva, del dispensari, dels transports, a més de qüestions relacionades amb les finances de l'Ajuntament. Abans d'acomiadar-se alcalde i delegada han passejat pel nucli antic del centre.
 
A Navarcles, la delegada del Govern ha mantingut una reunió amb el primer tinent d'alcalde, Ramon Serra, amb qui entre altres qüestions relacionades amb el municipi, han tractat d'aspectes de gestió del propi Ajuntament, de la necessitat d'un nou Centre d'Atenció Primària (CAP), i de la possibilitat que està estudiant l'Ajuntament de fer un equipament esportiu amb piscina coberta. Com havia fet anteriorment a Rajadell, la delegada del Govern, Laura Vilagrà, ha signat al Llibre d'Honor de l'Ajuntament de Navarcles.
 
En ambdós municipis s'ha tractat també d'esdeveniments culturals i festius. Així, l'alcalde de Rajadell ha destacat el Festival de Gospel que es fa a l'estiu. Ha recordat que l'any passat es  va fer la dotzena edició del Campus de Gospel amb més de 120 participants. A Navarcles s'ha posat de relleu la Fira de l'Abat, que es va celebrar el cap de setmana passat i que aplega un gran nombre de visitants.
 
Les reunions amb els ajuntaments de Rajadell i de Navarcles s'emmarca en el cicle de visites que està fent la delegada del Govern, Laura Vilagrà, des que va prendre possessió del càrrec per copsar de primera mà els projectes i inquietuds dels diferents municipis de la Catalunya Central i poder-los traslladar posteriorment als diferents departaments de la Generalitat.