El Rugby Manresa continua amb la ratxa i venç clarament el Cornellà (5-45)

En canvi, el B i l'equip femení perden en els seus compromisos

03 d'abril del 2017
Actualitzat a les 20:12h
El Rugby Manresa va guanyar dissabte passat d'una forma clara el Cornellà per 5-45. Malgrat això, el partit començava en contra per al conjunt del Bages, que en els 5 primers minuts encaixava el primer assaig del Cornellà que entrava al camp una mica més connectat que els visitants. Però, ràpidament, els engranatges del conjunt del Bages van començar a rutllar i en pocs minuts es van apoderar de la possessió de la pilota per jugar amb rapidesa per la línia 3/4 i aconseguir diversos assaigs gràcies a la verticalitat de l'arrier del conjunt de Manresa.

Va ser llavors quan el Manresa RC es va mostrar superior, i aconseguint dominar les fases estàtiques, trenava bones jugades amb continuïtat que els feien arribar a la meitat del temps amb el marcador a favor. La segona part començava amb el mateix ritme, amb un conjunt bagenc fent el seu joc, i un Cornellà a remolc que lluitava cada punt d'encontre amb força i ganes de no defallir fins al final. Però el conjunt de Manresa va ser superior durant tot el segon temps i al final de l'encontre s'enduia la victòria, molt important per aspirar a jugar els play-off com a local. (5-45).

El B perd a Ripoll

A Ripoll, el segon equip sènior del Rugby Manresa iniciava el seu partit davant el líder de la lliga regular i difícil rival. L'equip es va plantar al camp amb tan sols 17 jugadors, però amb ganes de lluitar i dir la seva en l'últim partit de competició a banda dels play-off.

El partit començava amb molt de tanteig per part dels dos equips, amb anades i tornades constants, durs contactes i amb una bona defensa de tots dos conjunts. Van ser els locals, però, qui gràcies a una rapida transmissió aconseguien apropar-se a la línia d'assaig visitant i després de diverses fases per davantera, aconseguien el primer assaig del partit. La resposta dels visitants va ser ràpida, i després d'utilitzar amb certesa el peu, aconseguien entrar a la línia de 22 contràries i, després de diverses fases en curt, obrien la pilota a la línia 3/4 i aconseguien l'empat al marcador en el que era el primer assaig.

Tot i que semblava que seria un partit boig, d'anada i tornada, els dos equips plantaven una bona defensa sobre el terreny de joc, i eren els locals qui aprofitaven la seva ràpida 3/4 per obrir petites escletxes en la defensa manresana i aconseguir un nou assaig per posar-se per davant. Els visitants, però, no queien abatuts, sinó que en poc temps i després d'aturar els atacs per davantera dels locals, aconseguien una meleé amb d'assaig i amb una ràpida sortida del 8 del conjunt del Bages, aconseguien tornar-se apropar al marcador i no deixar escapar el Ripoll (12-10). Tot seguit, però, després de diverses fases, el conjunt del ripollès tornava a trencar la defensa a causa d'un error en la comunicació entre dos jugadors manresans i aconseguien posar el 17-10 al marcador, amb el qual s'arribaria al descans.

La segona part començava igual que la primera amb molta igualtat en el joc, durs contactes i punts d'encontre molt disputats, tot i que l'esgotament visitant feia estralls, i el Ripoll ho aprofitava per aconseguir una nova marca transformada i guanyar distància en el marcador per respirar més tranquils (24-10). Ja en les acaballes del partit, el conjunt visitant deia la seva i després de diverses fases en la 22 contrària i després d'una bona touche, aconseguien, gràcies a un dels seus ales, un nou assaig que els esperonava i els donava una mica més de forces per combatre el tram final de partit.

Els locals no volien cap sorpresa i van dominar la possessió de l'oval fins a l'últim moment, i aprofitant la millor forma física de la seva davantera, i els canvis que van poder fer, feien l'últim assaig de partit per arribar al final amb un resultat de 31-15, tot i el bon paper del conjunt del Manresa RC durant tot el partit.

El femení cau per la mínima contra el Martonell/Anoia

Diumenge, i per tancar el cap de setmana, era el torn del conjunt femení del Manresa, que rebia a casa el RC Martorell/Anoia per afrontar l'últim partit de competició oficial d'aquesta temporada.

El partit començava puntual al camp del Congost de Manresa i era l'equip visitant qui feia saltar la sorpresa quan al cap de pocs minuts, i gràcies a una bona transmissió i aprofitant l'error en el placatge de les locals, aconseguien el primer assaig del partit per posar-se per davant. Poc temps després, el combinat visitant aprofitava una bona possessió per tornar de nou a plantar l'oval, i més endavant, aconseguir de nou més avantatge amb dos nous assaigs amb els quals s'arribaria al descans amb un clar 0-22, que, tot i no ser del tot superiors, aconseguien aprofitar les seves possessions i els errors defensius de les locals per arribar a la meitat del partit per davant.

A la segona part va fer un gir de 180°, i eren les manresanes qui després d'una primera meitat per oblidar, obrien les portes del que seria una segona part per emmarcar. Amb bones possessions i sent superior en les fases estàtiques, aconseguien apropar-se i tancar a les visitants dins la seva 22. Després de diverses fases en curt, obrien ràpidament a la línia, que aprofitava la seva superioritat sumant al 15, i que aconseguia el primer assaig per les bagenques (5-22). Això no va ser tot, els bons recolzaments i la bona penetració dins la línia defensiva de les locals, servia a les manresanes per tornar de nou a jugar a camp contrari, i després de no arribar en avantatge a l'assaig, aprofitar l'obertura d'un cop de càstig ràpid per tornar a plantar l'ovalada i apropar-se encara més en el marcador, amb un 12-22 que posava els nervis a flor de pell.

Va ser llavors quan l'equip femení del Manresa va despertar i va prémer l'accelerador creient en la remuntada, i després de tornar a tancar les visitants a 22, aconseguia un nou assaig gràcies a les bones carreres i verticalitat per la línia 3/4 i el bon suport de la tercera línia. Però el temps avançava, i les visitants plantaven una bona defensa per evitar els bons atacs de les manresanes i evitar així la sorpresa, arribant al final del partit amb un 19-22 que deixa un sabor agredolç a les jugadores locals que sortien del camp a falta de 10 minuts de joc.