Balsareny estalviarà 30.000 euros anuals amb la instal·lació de bombetes LED

El Ple Municipal de dijous va aprovar el pressupost municipal per al 2017 que continua amb l'aposta per l'enfortiment de les polítiques socials i d'ocupació

Redacció
31 de març del 2017
Actualitzat a les 18:43h
El Ple municipal de Balsareny va aprovar dijous el pressupost per a l'exercici 2017 amb els vots a favor dels grups de Gent de Balsareny, l'abstenció de ERC i els vots en contra de CiU. Els pressupostos municipals són, segons el govern "l'instrument bàsic per seguir transformant polítiques" i en destaquen "l'aposta social i l'enfortiment de polítiques mediambientals i estalvi energètic". 

Els pressupostos aprovats mantenen l'aposta per l'enfortiment de les polítiques socials incrementant la jornada de professionals dels serveis socials que ha de permetre l'impuls de nous projectes. S'enforteixen també les polítiques de lluita contra l'atur mantenint les convocatòries de plans d'ocupació i incorporant una promotora laboral i empresarial en la línia dels criteris de la Xarxa de Serveis Locals d'Ocupació. A més amb l'objectiu de millorar la gestió i reduir la pressió burocràtica del conjunt de serveis és previst també incrementar el personal de l'àrea d'economia amb la incorporació d'una Tècnica Superior.

En el capítol d'inversions destaca una clara aposta per les polítiques mediambientals i d'estalvi energètic amb l'inici de la substitució de fanals per tipus LED. Durant el 2017 es durà a terme la 1a fase realitzant el canvi en 50% dels fanals del municipi, mesura amb la qual l'Ajuntament preveu un estalvi del voltant d'uns 30.000 euros anuals. 

Es preveuen altres inversions destacades dels comptes municipals per aquest 2017 com són la redacció del projecte per a l'arranjament de l'entrada al cementiri. Fruït del diàleg i treball amb la resta de grups, el Pressupost incorpora altres projectes. A proposta d'ERC s'incorpora l'arranjament de la zona del Repeu i de l'Era del Mas Martí (10.000 euros), la millora dels parcs infantils del municipi adaptant-los a infants de totes les edats (6.000 euros) o l'habilitació d'una zona de barbacoes i estacionament de caravanes (4.000 euros), aquesta darrera compartida amb GdB. 

S'incorporen també propostes del grup municipal de CiU com la millora del sistema de calefacció de la Escola Guillem de Balsareny, la neteja i arranjament del tram superficial de la Riera de Roqueta (22.000 euros) i la solució als problemes amb el clavegueram entre el c/ Coromina i el c/ Bruc, les tres a proposta del grup municipal de CiU.

El govern municipal agraeix al grup municipal d'ERC per haver presentat propostes i facilitar que els comptes tiressin endavant. Tanmateix "lamentem profundament que el grup municipal de CiU no hi donés suport malgrat la majoria de les seves propostes s'han incorporat" la qual cosa fa pensar que "existeixen altres motius de caire partidista que els impedeix fer-ho".