L'ANC de Berga rep el premi Plata del Col·legi de Periodistes i la CUP el premi Plàtan

L'acte d'entrega de premis va tenir lloc dimecres a Manresa, dirigit per Òscar Dalmau

Els guardonats amb els premis Plata i Plàtan del Col·legi de Periodistes
Els guardonats amb els premis Plata i Plàtan del Col·legi de Periodistes | Xavier Serrano
Redacció
30 de març del 2017
Actualitzat a les 12:25h
La Demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha entregat, aquest dimecres al vespre, els recuperats premis Plata i Plàtan, que distingeixen o donen un toc d'atenció a les persones o institucions que entenen o no les tasques dels periodistes. En aquesta edició, i en el marc del cicle "Pessics de Vida", el Col·legi, de la mà del periodista Òscar Dalmau, ha felicitat la tasca de l'ANC de Berga, i ha penalitzat la de la CUP nacional. 

Durant la gala celebrada a la sala d'actes del Casino de Manresa, l'humor ha estat el protagonista de l'entrega de premis, que s'ha volgut recuperar en essència i amb caràcter distès. Dalmau, presentador del programa La Competència de RAC1 i del desaparegut El gran dictat de TV3, ha vertebrat l'entrega de guardons, reconeixent la tasca de l'ANC de Berga durant la manifestació del passat 11 de setembre. En aquest sentit, doncs, el Col·legi de Periodistes ha agraït l'atenció i la bona organització que van facilitar la tasca periodística, atorgant un cistell amb productes de la Catalunya Central i un diploma al responsable de la Comissió de Difusió i Comunicació de la Diada, Miquel Sabata. 
 

Acte de presentació dels premis Plata i Plàtan Foto: Xavier Serrano


Per contra, i per haver "entorpit l'accés dels mitjans a les assemblees nacionals" de la CUP celebrades a Manresa i Artés el 2015, el Col·legi ha entregat el premi Plàtan a aquest partit polític. El responsable de recollir el guardó ha estat el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Manresa, Jordi Masdeu, que ho ha entomat amb esportivitat i bon humor. 

Segons han informat, els premiats van ser escollits per majoria absoluta i per votació directa pels periodistes assistents a la trobada celebrada a la seu de la demarcació el passat 2 de desembre del 2016.