La Biblioteca de Sant Fruitós va rebre el 2016 més de 34.000 visites

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages
Biblioteca de Sant Fruitós de Bages | AjSFB
Redacció
30 de març del 2017
Actualitzat a les 11:38h
Tres anys després de la posada en funcionament en el nou equipament, la biblioteca municipal segueix consolidant-se com un agent dinàmic i impulsor de la cultura a Sant Fruitós de Bages. 

Durant el 2016, l'equipament ha rebut més de 34.000 visites, s'han deixat en préstec 26.100 documents i s'han fet 161 carnets nous, arribant així al 3.672 usuaris acreditats. A banda cal destacar les 90 propostes de dinamització de la lectura que s'han realitzat: tallers, exposicions, clubs de lectura, hora del conte, visites organitzades entre d'altres, on han participat unes 2.200 persones a títol individual i gairebé 2.500 visites a l'equipament han estat realitzades per estudiants. 

Com a projectes singulars de la biblioteca, cal destacar el de creació pròpia “Hi havia una vegada a la biblioteca... Éssers màgics i mitològics”, una proposta que ha estat premiada com a finalista entre els cent millors projectes de la XVII Campanya d'Animació de la Lectura María Moliner, a nivell estatal. Com a objectius a dur a terme durant el 2017, la biblioteca es proposa com a principals reptes, avançar-se a les necessitats del seu entorn, esdevenir el centre cultural de referència local a través de les noves tecnologies i ampliar els seus serveis en línia. Per tal d'aconseguir aquests objectius s'han iniciat una sèrie de millores com la incorporació de noves prestatgeries, la dinamització del bloc digital i s'ha creat un compte a Instagram a banda de fer recomanacions literàries a través de les xarxes socials. 

A partir del mes de juny, està previst impulsar el Viquiprojecte, una iniciativa per tal de revaloritzar la col·lecció local. A més, també s'iniciaran els tallers d'estiu vinculats a obres i personatges de la literatura infantil per tal d'acostar l'equipament als infants.