Santpedor estrenarà diumenge el cicle Convent Clàssica amb la Terrassa 48

El primer diumenge de maig, el dia 7, serà el torn del cor Vivaldi que anirà acompanyat en bona part del concert del pianista i compositor Albert Guinovart

El Convent de Santpedor acollirà el concert de Terrassa 48 diumenge
El Convent de Santpedor acollirà el concert de Terrassa 48 diumenge | Vidal
Redacció
30 de març del 2017
Actualitzat a les 11:27h
Aquest proper diumenge s'estrenarà el cicle Convent Clàssica que organitza l'Ajuntament de Santpedor des de fa dos anys i que porta música clàssica de primer ordre a l'auditori del Convent. Ho fa amb una aposta renovada implicant a dos dels puntals de música de Santpedor com són la Coral Escriny amb gairebé 50 anys d'història i l'Escola Municipal de Música que ja n'ha fet 25 i que té més de 250 alumnes al centre. Ambdues entitats han col·laborat en la definició del programa i també participaran en els dos concerts organitzats.

L'Ajuntament vol situar en el mapa de la programació cultural del Bages l'auditori del Convent, començant amb el Cicle de Clàssica que es va engegar l'any passat, que aquest any té com a grans atractius el concert aquest diumenge dia 2 d'abril a les 7 de la tarda a l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 amb la col·laboració de l'actor Enric Arquimbau i la Coral Escriny que interpretarà 3 peces. El primer diumenge de maig, el dia 7, serà el torn del cor Vivaldi que anirà acompanyat en bona part del concert del pianista i compositor Albert Guinovart. En aquest concert, els alumnes de coral de 3r i 4t de Nivell Elemental de l'Escola Municipal de Música cantaran dues peces acompanyant el Cor Vivaldi en una experiència nova.

El regidor de cultura, Agustí Comas, insisteix que "en aquesta segona edició hi hem volgut implicar una part important del teixit musical del poble, per obrir aquest cicle encara a un ventall més gran de públic, i que tothom, tant els artistes locals, interactuant a dalt l'escenari, com els assistents al concert puguin gaudir de música de qualitat d'una manera més propera". El projecte compta també amb el suport d'empreses locals com són Ferrer i Catalana de Perforacions que han participat al Cicle Convent des de la primera edició, l'any passat, que va tenir també com a impulsora a Mirèia Pintó.

Un auditori fruit d'una restauració exemplar

Aquest any es compleixen 15 anys de l'inici del procés de restauració de l'església del Convent de Sant Francesc. El que havia estat un aparcament de cotxes abandonats es convertiria en deu anys en un exemple de restauració, obra de l'arquitecte manresà David Closes. El restaurat Auditori del Convent integra els elements originals de l'església del 1729 amb una resolució arquitectònica moderna que prioritza la llum i els nous usos. El resultat es va poder obrir al públic fa cinc anys, el 2012 i dos anys més tard, el 2014 va ser un dels projectes elegits per exposar-se en el pavelló de Catalunya de la Biennal d'Arquitectura de Venècia.
Arxivat a