El premi La ciència i els infants es lliurarà el 19 d’abril

El veredicte es donarà a conèixer en el decurs d'un acte que comptarà amb la presència del prestigiós físic Jorge Wagensberg

Redacció
29 de març del 2017
Actualitzat a les 19:40h
El veredicte del premi La Ciència i els Infants, que convoquen conjuntament el Rotary Club de Manresa Bages i els estudis d'Educació Infantil d'UManresa, es donarà a conèixer el dimecres 19 d'abril. Serà en el decurs d'un acte que se celebrarà a les 6 de la tarda a la sala d'actes de la FUB i que comptarà amb la presència del prestigiós físic Jorge Wagensberg, doctor en Física, professor a la Universitat de Barcelona i responsable de l'àrea de Ciència i Medi Ambient de l'Obra Social la Caixa. Inicialment, aquest acte estava previst per a aquesta setmana però s'ha hagut de posposar per motius d'agenda.

El Premi La Ciència i els Infants té com a objectiu reconèixer propostes d'educació científica adreçades a nens i nenes d'educació infantil i cicle inicial de primària que hagin estat elaborades per mestres i ajudar a la dinamització i millora de l'ensenyament de les ciències a les primeres edats. En aquesta ocasió, s'han presentat al certamen una desena d'escoles i llars d'infants de la Catalunya Central. Les propostes dels diferents centres educatius es van presentar en el marc de la sisena edició de la Fira d'Experimentació per a infants de 0 a 6 anys d'UManresa, que es va celebrar el passat dissabte 25 de febrer.

El professorat que participa en aquesta primera edició de la convocatòria ha hagut d'elaborar i treballar a l'aula una proposta d'activitat que promogui l'experimentació entre els infants d'entre 0 i 6 anys. El jurat, integrat per dues persones de l'equip docent dels estudis d'Educació Infantil d'UManresa i tres persones designades pel Rotary Club de Manresa Bages, té en compte la capacitat de la proposta d'afavorir la iniciativa intencionada dels infants i la possibilitat de resolucions diverses, l'originalitat en l'enfocament, la claredat en l'acostament al concepte científic i la cura en la tria dels materials i l'adequació d'aquests a l'ús dels infants.

El Rotary Club de Manresa Bages subvenciona la visita de les escoles participants al Lab_06 i la formació que han rebut els mestres, i també contribueix econòmicament en la dotació del guardó. El primer premi és de 600€; el segon, de 400€ i, el tercer, de 200€. En tots els casos, la dotació econòmica és per a l'adquisició de material científic. A banda, la FUB imparteix i fomenta la formació dels mestres i l'apropament a l'aula Lab_06 per incentivar la didàctica del coneixement del medi.

En la cinquena edició de la Fira, celebrada l'any passat, es va a dur a terme una primera prova pilot del premi, que van guanyar l'Escola Sant Ignasi de Manresa i l'Escola Bressol Reixics de Canet de Fals.