El comerç de Sallent inicia un procés de digitalització amb Fundació puntCat

Signatura del conveni entre Ajuntament i UBIC de Sallent i la Fundació puntCat
Signatura del conveni entre Ajuntament i UBIC de Sallent i la Fundació puntCat | AjSllt
Redacció
29 de març del 2017
Actualitzat a les 15:47h
Aquest dimecres matí la Fundació puntCAT ha signat un conveni amb l'Ajuntament de Sallent i la Unió de Botiguers i Comerciants de Sallent per tal que el municipi aculli el programa Comerçlocal.cat.

Segons diversos informes sobre l'estat d'implantació de les TIC a Catalunya, només 3 de cada 10 empreses de menys de 10 treballadors té lloc web. Aquesta circumstància es dóna per manca de temps, de recursos, o per desconeixement de les eines de desenvolupament web, així com de les possibilitats i avantatges que internet pot aportar al negoci.

L'escletxa digital comporta desavantatges competitius pels petits comerços i representa una barrera per la normalització lingüística del català a l'entorn digital.

La Fundació puntCAT, posa el seu coneixement i experiència al servei de la capacitació del petit comerç d'àmbit local. El programa Comerçlocal.cat vol impulsar una major presa de consciència de la importància de tenir presència en línia i  les oportunitats que Internet ofereix als comerciants per a desenvolupar el seu negoci.

La iniciativa compta també amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció de Política Lingüística del Departament de Cultura, la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital del Departament de la Presidència i el Consorci de Comerç Artesania i Moda del Departament d'Empresa i Coneixement.

Els comerciants de Sallent que vulguin participar d'aquesta campanya de digitalització podran concertar una cita trucant al telèfon gratuït 900 866192 o a través del lloc web www.comerçlocal.cat o escrivint al correu [email protected].

Un cop feta la cita, un equip de professionals de la Fundació puntCAT visitarà el comerç per desenvolupar el lloc web in situ, en català, deixant-lo dissenyat i operatiu durant la mateixa visita. Pel preu d'adquisició del domini .CAT (5 euros) el comerciant obtindrà un lloc web de presència gratuït i el seu allotjament a un servidor. El cost d'adquisició del domini serà gratuït per als comerços associats a la Unió de Botiguers i Comerciants de Sallent.

Aquesta acció representa per al comerciant una primera incursió al món digital, amb informació bàsica de l'establiment i dels seus productes o serveis. Per aquells comerços interessats en un lloc web més elaborat, s'ofereixen 3 alternatives que van des d'un web més avançat fins al desenvolupament d'una plataforma bàsica de comerç electrònic. Aquests serveis es farien en una segona fase i a través del col·lectiu de professionals adherits a la plataforma www.TICCENTRAL.cat, que garanteix preus molt competitius pactats amb la Fundació puntCAT.