El celler Ramon Roqueta aposta per una nova identitat en la seva marca centenària

Els elements simbòlics incorporats al disseny busquen reflectir amb elegància i autenticitat els valors històrics de la marca i apropar-se a un públic més ampli

Gama dels vins Ramon Roqueta amb la nova identitat
Gama dels vins Ramon Roqueta amb la nova identitat | Roqueta
Redacció
29 de març del 2017
Actualitzat a les 12:12h
El celler Ramon Roqueta aposta per la seva marca emblemàtica Ramon Roqueta, una de les més reconegudes de la Denominació d'Origen Catalunya, i llança al mercat una renovada identitat de la seva gamma de vins. Aquest canvi ve impulsat per la voluntat de la marca d'apropar-se a un públic més ampli i rendeix tribut als valors que ja l'any 1898 el seu fundador, Ramon Roqueta Torrentó, va voler evocar en els vins i que continuen vigents a dia d'avui. 

En la nova imatge s'han utilitzat elements simbòlics que reflecteixen l'essència de la figura de Ramon Roqueta com a emprenedor, viticultor i comerciant, així com els valors lligats a la tradició vinícola de la família Roqueta: les fulles de roure, que simbolitzen la fortalesa i la renovació; la roda de carruatge, que fa referència a l'activitat comercial; la flama, que es vincula amb la família i la llar, i el raïm, com a expressió pura de la viticultura. 

A més de l'escut, un dels protagonistes indiscutibles de la nova identitat és el color taronja, que s'inspira en el color oxidat al voltant de les anelles de les barriques del celler històric de Ramon Roqueta a Manresa. 

Així mateix, per diferenciar les varietats de la gamma s'ha volgut recuperar la numeració de les tines emprada en el passat en aquest celler. Pioner en la comercialització de vins monovarietals, el celler usava cada tina per guardar una varietat diferent. 

Com a element diferenciador entre vins també s'han desenvolupat una sèrie d'il·lustracions que s'inspiren en elements de l'època de Ramon Roqueta a principis del segle XX: carruatge, portadores de vi, premsa, camió, caixes d'ampolles i bombes. 

Els vins, tots ells 100% varietals, són: Ramon Roqueta Chardonnay, Ramon Roqueta Rosado, Ramon Roqueta Tempranillo - recentment premiat, per segon any consecutiu, amb la medalla d'Or del concurs internacional Berliner Wein Trophy i que va ser també Gran Medalla d'Or al concurs internacional Tempranillos al Mundo-, Ramon Roqueta Garnacha - que recentment també ha obtingut 4 medalles d' Or en concursos d'elevat prestigi internacional-, Ramon Roqueta Cabernet Sauvignon i, com a novetat, la marca incorpora al seu portfoli el Ramon Roqueta Garnacha blanca. 

Aquest llançament anirà acompanyat d'una notòria campanya en el punt de venda. 

Ramon Roqueta, més de 120 anys d'història 

Amb més de 120 anys d'història, al celler Ramon Roqueta s'hi han vist involucrades cinc generacions de la família Roqueta. Fundat l'any 1898 a Manresa, per Ramon Roqueta Torrentó, actualment s'assenta a la Finca Jaumandreu (Fonollosa, Barcelona). Adscrita a la D.O. Catalunya, combina varietats emblemàtiques com tempranillo, garnatxa blanca i negre, cabernet sauvignon i chardonnay.