La Fira del Vapor escalfa motors amb una xerrada sobre el teixit del segle XIX

La novena edició del certamen de recreació històrica de Sant Vicenç de Castellet se celebrarà el cap de setmana del 27 i 28 de maig

Redacció
28 de març del 2017
Actualitzat a les 21:50h
La Fira del Vapor 2017 ja escalfa motors a Sant Vicenç de Castellet. El certamen de recreació històrica, que enguany arriba a la novena edició, se celebrarà el cap de setmana del 27 i 28 de maig. L'organització de la fira està acabant de tancar els detalls d'un cap de setmana que comptarà amb la col·laboració de les entitats del municipi i manté la recreació de l'esquellotada estrenada l'any passat, una de les novetats de l'any passat. Aquest any la fira se centrarà en la vida a la fàbrica donant protagonisme a les classes populars, que van ser claus en el procés d'industrialització tèxtil del segle XIX al municipi.

Dissabte, xerrada

Aquest dissabte, a 2/4 de 12 del matí, l'Auditori de l'Espai Ateneu serà l'escenari d'una xerrada en què s'ensenyaran els teixits i els complements que utilitzaven les classes populars de l'època. Sota el títol El procés d'industrialització tèxtil al segle XIX: cap a les noves tendències en teixit i indumentària es comptarà amb la intervenció de la directora del Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa, Sílvia Carbonell. Serà a partir de dos quarts de dotze del matí i també inclourà una mostra amb diferents peces de l'època.