Manresa retira alguns exemplars d'arbres caiguts pels aiguats del cap de setmana

Les fortes pluges han provocat diversos incidències a la via pública

Redacció
27 de març del 2017
Actualitzat a les 15:03h
A primera hora d'aquest dilluns, 27 de març, els serveis tècnics de la Unitat de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Manresa, conjuntament amb els responsables de les concessions de jardineria (Cespa i Moix, serveis i obres), han fet una inspecció de tots els arbres de la ciutat que podien ser susceptibles de caiguda, atesos els diversos incidents succeïts aquest cap de setmana per les pluges fortes i persistents que han tingut una durada aproximada de 20 hores.  

Entre les incidències més importants amb caigudes d'arbres cal destacar el pi pinyer que va caure del jardí de Casa Caritat, provocant que una dona en resultés ferida; un pi blanc que va precipitar-se al passeig del Riu, i un pi blanc que va desplomar-se al parc de Puigterrà.

Els arbres esmentats van caure per l'estovament de la terra i del subsòl dels voltants de l'arbre degut a la gran quantitat de pluja caiguda. Aquest fet va  provocar la desestabilització dels mateixos i la posterior caiguda.

A partir d'aquesta inspecció no s'ha detectat cap més arbre caigut o amb situació de caiguda imminent. Durant aquesta setmana es valorarà amb més detall l'estat dels arbres existents dels jardins de casa Caritat.

Hores d'ara, les brigades de parcs i jardins estan treballant en la retirada dels arbres caiguts i així poder restablir la normalitat a les zones verdes de la ciutat.