Albiol afirma que els no independentistes «no ho passen bé» a la Catalunya interior

El líder del PP català, Xavier García Albiol, aquest dilluns
El líder del PP català, Xavier García Albiol, aquest dilluns | @elsmatins
Redacció
27 de març del 2017
Actualitzat a les 10:30h


El líder del PP català, Xavier García Albiol, ha afirmat aquest dilluns que no hi ha conflicte al carrer a Catalunya a causa del procés, però ha defensat que "aquells que no són independentistes o nacionalistes en alguna zona de la Catalunya interior no ho passen bé", ja que, en la seva opinió, "no poden manifestar amb naturalitat el seu sentiment".

Ho ha dit en una entrevista a Els Matins de TV3 després que aquest cap de setmana ha estat ratificat com a president del PP català. Ha afegit que aquest fet que considera que succeeix a la Catalunya interior "no és generalitzat, però passa", si bé no en el cas de les grans ciutats i àrees metropolitanes, on considera que "no hi ha cap tipus de conflicte al carrer".

Albiol ha considerat el referèndum sobre la independència és "una enganyifa", cosa que ha exemplificat pel fet que l'expresident de la Generalitat Artur Mas vol recórrer al Tribunal Constitucional en contra de la seva inhabilitació per la consulta del 9-N.

Vaticina eleccions catalanes el 2018

Creu que el referèndum no es farà, i vaticina que a principis del 2018 el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, convocarà "eleccions autonòmiques", segons ha ressaltat en una altra entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio.

Albiol s'ha referit a la visita que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, farà aquest dimarts a Barcelona i amb la qual anunciarà inversions pendents en Rodalies i el corredor mediterrani, si bé no vol "aixafar el titular" a Rajoy i ha evitat concretar-les.

"Veurem com hi ha un gran esforç per part del govern d'Espanya en donar resposta a aquelles necessitats des del punt de vista d'inversió en Rodalies i el corredor mediterrani fan falta a Catalunya", ha garantit.

També ha assegurat que l'anunci de les inversions "no és per donar satisfacció" per desincentivar el referèndum. A més, ha titllat el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, de "radical ideològic", i no el veu com algú capaç de negociar per evitar el procés independentista.