L'ICL Manresa cau davant un Popovic excel·lent (82-90)

El visitant Popovic ha estat clau en la nova derrota de l'ICL Manresa
El visitant Popovic ha estat clau en la nova derrota de l'ICL Manresa | ACB
26 de març del 2017
Actualitzat el 27 de març a les 23:07h
L'inici ha estat novament decebedor. La fragilitat defensiva de l'ICL Manresa convidava a una nova tortura. Però els bagencs s'han aixecat i han aconseguit avançar-se al tram final del tercer període. Durant uns minuts, el Nou Congost ha somiat amb el triomf. Fins que un gran Marko Popovic ha decidit solet el partit. Els cinc triples que ha anotat al quart definitiu han estat suficient per decantar la balança. Al cantó local, Aleksander Cvetkovic i Marjan Çakarun han estat els més destacats.

Michael Machado, Scott Suggs, Pere Tomàs, Patrik Auda i Xavi Rey han estat els cinc titulars de l'ICL Manresa. Per part del Montakit Fuenlabrada els escollits han estat Ludde Hakanson, Marko Popovic, David Wear, Roland Smits i Blagota Sekulic. El croat Popovic s'ha presentat anotant un triple només d'inici. Responia Auda amb un 2+1.  Ha estat l'únic senyal de vida dels bagencs als primers minuts. El Montakit Fuenlabrada dominava a plaer davant la passivitat de la defensa local. Navarro ha hagut de gastar un temps mort ben aviat (3-10, minut 3). Machado trencava la mala ratxa amb un llançament des de més enllà de 6,75. Els visitants eren molt més efectius, ja fos llançament de dos o de tres i la seva renda anava creixent (10-20, minut 6). Qui més mal feia era Sekulic. Un parcial de 7-0 semblava despertar el Nou Congost. Ara era Jota Cruspinera qui aturava el partit. Dos triples visitants refredaven la remuntada local. Els jugadors manresans han aconseguit que la situació no anés més enllà al final del primer quart (21-27, minut 10).  Els madrilenys han aconseguit una màxima renda a l'inici dels segons deu  minuts gràcies a un 0-5.

Aleksander Cvetkovic ha assumit responsabilitats en atac. Sis punts seguits del serbi acostaven l'ICL Manresa a només cinc punts (29-34, minut 15). El Montakit Fuenlabrada ha tornat a usar el llançament triple per respirar un xic. Ajudava també als visitants les males decisions preses pels jugadors de l'ICL Manresa. Rey errava dos tirs lliures però ho compensava posteriorment amb dos taps. Cvetkovic, segur des del llançament lliure, acostava el seu equip a quatre punts (35-39, minut 18). La història s'ha repetit novament. Una altra vegada cop de timó dels de Cruspinera per deixar-ho com al final del primer quart (40-46, minut 20).

La segona part ha començat amb un intercanvi de cistelles que afavoreix sempre a l'equip va té la capdavantera al marcador. Cvetkovic era l'únic argument per poder creure en la remuntada. Altra vegada, els triples visitants i els rebots que s'escapaven no els hi posaven la por al cos. Els deu punts de desavantatge han tornat a ser una realitat (50-60, minut 26). L'ICL Manresa no es rendia. Costa sumava tres nous punts. Després, un clar contraatac no podia ser culminat per Joe Trapani. Més encertat estava Marjan Çakarun. El croat convertia quatre punts seguits que feien aixecar el Nou Congost. El mallorquí Tomàs ha estat l'artífex del primer avantatge local. Primer sumant una cistella i després assistint a Costa (61-60, minut 28).  Als visitants ja no els entraven tant els seus llançaments.

Aranitovic, ja al quart definitiu, ampliava la renda fins els tres punts (65-62, minut 31). El partit ha entrat en una fase d'alternances. Popovic aconseguia un triple d'aquells que fan mal. Al següent atac, Cvetkovic li ha tornat. El croat ha repetit l'intercanvi. Ara amb Suggs. Popovic feia el tercer seguit sense que aquesta vegada hi hagués resposta. El partit començava a escapar-se. El jugador balcànic s'ha carregat la responsabilitat anotadora. El quart triple que ha convertit al darrer període tenia tints ja de sentència. Ha estat el nedar contracorrent tan habitual aquesta temporada. El desencert final i el cinquè de Popovic hi ha posat els vuit punts finals (82-90).

L'ICL Manresa continua cuer amb només quatre victòries. La permanència estava ja a quatre partits quan queden vuit jornades. Set partits per als manresans. La setmana que ve no hi haurà lliga per als de Navarro. No perquè sigui jornada de descans. El duel contra Unicaja de Màlaga queda ajornat pel compromís dels andalusos a la final de l'Eurocup. El bàsquet tornarà al Nou Congost el 9 d'abril contra el València Bàsquet.