Més de 140 professionals assisteixen a la VIII Jornada de Geriatria del Bages

La VIII Jornada de Geriatria del Bages va tenir lloc dijous a Sant Joan de Déu
La VIII Jornada de Geriatria del Bages va tenir lloc dijous a Sant Joan de Déu | Catpress
Redacció
24 de març del 2017
Actualitzat a les 9:58h
Més de 140 professionals van prendre part, aquest passat dijous, 23 de març, en la VIII Jornada de Geriatria del Bages, una proposta organitzada per la Fundació Althaia i la Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM) i que es va celebrar durant el matí a la sala d'actes de l'Hospital Sant Joan de Déu. El tema central de la jornada, que després de vuit edicions ja està plenament consolidada, va ser l'abordatge de la complexitat clínica dels pacients.
 
Segons el Pla de Salut de Catalunya, un 5% de la població té complexitat clínica. És un perfil de persona d'edat avançada, que pateix pluripatologia i que requereix un pla d'intervenció individual i molt específic.
 
En les dues taules rodones que es varen celebrar, es va posar de manifest la importància de fer un abordatge multidisciplinari d'aquest perfil de pacients per oferir-los una atenció el màxim d'integrada possible entre els diferents recursos i nivells assistencials. També es va destacar la importància d'implicar el pacient i la seva família en el procés de presa de decisions per tal que aquestes siguin compartides.

La conferència central, titulada Age management: l'art de l'envelliment generatiu, va anar a càrrec d'Edita Olaizola, psicòloga industrial. En ella va destacar la importància d'aprofitar els coneixements, capacitats i ganes de fer coses que tenen les persones sèniors tant per la seva salut i benestar com pel benefici a la societat en general.