Un emotiu recital poètic i musical homenatja el Dia Mundial de la Poesia a Súria

El poema 'La Poesia' va ser llegit, a Súria, en vuit idiomes diferents
El poema 'La Poesia' va ser llegit, a Súria, en vuit idiomes diferents | AjS
Redacció
22 de març del 2017
Actualitzat a la 13:46h
Súria va celebrar, aquest passat dimarts, 21 de març, el Dia Mundial de la Poesia amb un emotiu acte que va tenir lloc a la Biblioteca Pública, i que va destacar el valor de la poesia com a mitjà d'autoconeixement, d'apropament intercultural i de creació de bellesa. L'eix de la celebració va ser el poema La poesia de la poetessa mallorquina Antònia Vicens, que va ser recitat en català, castellà, anglès, gallec, àrab, francès, romanès i alemany per diferents persones de la vila.

L'acte es va iniciar amb unes paraules de benvinguda de la regidora de Cultura, Montserrat Juncadella, i de la bibliotecària de Súria, Maria Àngels Alsina, que van animar tothom a la lectura de poemes. En la presentació de l'acte també es va remarcar la capacitat de la poesia per expressar i copsar realitats que no es poden manifestar de cap altra manera.

Després de la lectura de La poesia en diferents llengües, algunes de les persones assistents també van recitar poemes d'altres autors. L'acte va acabar amb la interpretació de dues peces musicals a càrrec del Grup Folk de l'Escola Municipal de Música.

La Unesco va declarar el 21 de març com a Dia Mundial de la Poesia amb l'objectiu de donar suport a la diversitat lingüística a través de l'expressió poètica. La seva celebració a Catalunya és una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d'Associacions i Clubs Unesco, amb la col·laboració d'altres institucions i entitats del país.

L'acte celebrat a Súria amb motiu del Dia Mundial de la Poesia va ser organitzat per la Biblioteca de Súria i l'àrea de Cultura de l'Ajuntament, amb el suport de l'Escola Municipal de Música i la Diputació de Barcelona. Entre les persones assistents es trobava l'alcalde Josep Maria Canudas.

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Poesia, la Biblioteca Pública va exposar un aplec de llibres de diferents poetes suriencs o estretament vinculats amb la vila, com ara  Josep Colom, Josep Fàbrega, Maria Fosas, Moisés Galindo, Ramón Gómez, Roderic Graells, Antoni Malats, Salvador Perarnau, Josep Maria Rodríguez o Manuel Vilajosana. 
Arxivat a