Implanten nous horaris al bus Manresa-Barcelona per resoldre les «disfuncions» del servei

El Departament de Territori farà un seguiment diari del servei i tornarà a convocar els Ajuntaments i usuaris la primera quinzena d'abril

Monbus ha viscut episodis de retards des que va assumir el servei
Monbus ha viscut episodis de retards des que va assumir el servei | NacióManresa
ACN
21 de març del 2017
Actualitzat a les 12:51h
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha anunciat que, a partir del proper 27 de març, implantarà un nou quadre d'horaris a la línia de bus que comunica Manresa i Barcelona, amb parada a Monistrol de Montserrat i Olesa de Montserrat, que actualment ofereix Hispano Igualadina, del grup Monbus. Segons informa el departament, aquest canvi té l'objectiu de "resoldre les disfuncions detectades arran del canvi de concessió, motivat per l'execució d'una sentència judicial". Els nous horaris s'han confeccionat després d'escolar els Ajuntaments dels municipis afectats i els propis usuaris del servei. A més, Territori informa que continuarà fent un seguiment diari del servei i convocarà una nova reunió de seguiment amb totes les parts implicades durant la primera quinzena d'abril. També informa que està obert a realitzar noves modificacions si el funcionament del servei ho fa necessari.

Entre les millores que s'incorporen als nous horaris s'hi troba que els serveis directes de Manresa accediran a la C-16 per l'entrada del polígon de Bufalvent i tots els serveis des de Manresa sortiran des de l'estació d'autobusos. També s'ha ajustat la durada del temps de viatge de diferents expedicions per adaptar-les al temps real del recorregut. A més, s'avancen dues sortides des de Ronda Universitat a les 15.00h: una semidirecta fins a Manresa i l'altra parcial fins a Olesa.

D'altra banda, segons informa el Departament de Territori, per garantir la fiabilitat del servei, en les expedicions parcials Olesa-Barcelona la parada d'inici i fi a Barcelona serà Maria Cristina, excepte en les expedicions de tornada a les 15h i 18.30h. A més, en les expedicions directes entre Barcelona i Manresa s'incorporen les parades a Monistrol. Finalment, també s'han realitzat ajustos en el servei per mantenir el mateix nombre d'expedicions directes de Barcelona a Manresa a la franja de tarda i perquè els usuaris d'Olesa no perdin la freqüència de 30 minuts de servei que disposen en determinats serveis.