Balsareny es convertirà, per un dia, en la capital catalana de l'humor

Aquest dissabte la Sala Sindicat acollirà diverses actuacions musicals i humorístiques que aniran a càrrec d'artistes locals i també forans

El Serio serà un dels convidats del 'Festival de l'humor' de Balsareny
El Serio serà un dels convidats del 'Festival de l'humor' de Balsareny | Youtube
Redacció
21 de març del 2017
Actualitzat a les 10:52h
Aquest dissabte, 25 de març, Balsareny acollirà la primera edició d'un festival musical que té un únic objectiu: fer riure. Organitzat pel col·lectiu La Garsa porta per títol "Festival de l'humor", un nom, que, de fet, no dona peu a confusions.

El tret de sortida el donarà la companyia solsonina Lacetània Teatre, que, a dos quarts de vuit del vespre oferirà, a la Sala Sindicat, l'obra de teatre musical "Moltes gràcies de res", basada en l'espectacle creat per la companyia argentina Les Luthiers. Es tracta, doncs, d'una obra humorística que gira entorn d'una colla de sis amics que es disposen a exposar el treball de Johan Sebastian Mastropiero, fent desfilar per l'escenari boleros, marxes militars i cançons d'amor, a través d'un text enginyós i música en directe.

L'acció continuarà unes hores més tard, concretament a les onze de la nit, on tindrà lloc la que es podria anomenar la gala principal del festival. En ella hi participaran diversos músics i humoristes tant locals com forans. L'encarregat d'obrir la nit serà el balsarenyenc Jordi Vilanova, que, amb un gran repertori d'acudits, imitarà el recordat i enyorat humorista català Eugenio.

Després d'ell serà el torn des barcelonins Divide y Wenceslao. Ells mateixos s'autodefineixen com a "cantautors, humoristes i cap de les anteriors". En la gala d'aquest dissabte presentaran les cançons del seu darrer disc, "El meu hàmster domèstic vol ser un animal salvatge", acompanyats de la seva banda de música habitual. En el seu espectacle interpretaran cançons carregades de sàtira i humor surrealista com "Castellers assassins", "L'home que va matar Josep Guardiola" o "El reggaeton de Newton".

El festival acollirà, seguidament, l'humor irreverent d'El Serio, una de les últimes revelacions de Youtube, que des de fa un parell d'anys ironitza sobre la modernitat a través dels seus videoclips. En la gala de dissabte tothom que hi assisteixi podrà gaudir de les seves cançons en directe. 

Per acabar la nit, els components del duet de DJ's de Balsareny Arradio Rossita portaran una selecció de música especial per a l'ocasió basada en cançons de gasolinera, hits de l'estiu i altres cançons.

Les entrades per al festival -que tindrà lloc íntegrament a la Sala Sindicat- tenen un preu de 7 euros (si només s'assisteix a l'obra de teatre de dos quarts de vuit del vespre); de 5 euros si només es va a la gala final, o de 13 euros si es vol assistir a tots els actes. En aquest darrer cas, el preu també inclou sopar. Els tiquets es podran comprar el mateix dissabte, una estona abans de la primera funció.