Manresa tindrà finalment un crematori per a difunts al costat del cementiri el 2018

La instal·lació formarà part d'un complex funerari que es construirà abans de mitjans de l'any que vé en una parcel·la de 3.000m2 a tocar del Camí Vell de Rajadell

20 de març del 2017
Actualitzat a les 20:30h
Parcel·la del Polígon del Pont Nou on està prevista la construcció de la funerària amb crematori
Parcel·la del Polígon del Pont Nou on està prevista la construcció de la funerària amb crematori | Pere Fontanals
Després d'anys de demanda, debat i projectes que no han tirat endavant per diversos motius, Manresa disposarà, finalment, d'un crematori per a difunts que, si es compleixen els terminis previstos s'estrenarà a mitjans de 2018. Aquesta és la previsió que, si més no, té a les mans l'Ajuntament de Manresa després que el mes de gener passat desencallés el sector de planejament Pla Parcial Plana del Pont Nou adequant-lo a algunes sentencies judicials que afectaven a les càrregues urbanístiques dels propietaris.

El crematori se situaria, doncs, a tocar del cementiri, en una parcel·la de 3.000 m2 que toca al Camí Vell de Rajadell, i formaria part d'unes noves instal·lacions funeràries que també s'hi han de construir.

Van ser el propi alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, i el regidor responsable de Planejament Urbanístic, Marc Aloy, qui dissabte, en l'assemblea de veïns de la Barriada Mion - Puigberenguer, van explicar que en les properes setmanes hi podria haver notícies entorn de la futura construcció d’un forn crematori de difunts al polígon industrial de la Plana del Pont Nou. Segons ha pogut saber NacióManresa, el projecte del nou complex funerari amb el crematori incorporat encara no està confirmat al cent per cent per l'empresa funerària, però gairebé es pot donar per fet.

El mateix regidor Marc Aloy va assegurar davant dels veïns que "l'emplaçament seria l'adequat ja que "les empreses funeràries volen donar el servei a prop d'on han d’acabar anant a parar les cendres, que és al cementiri", i va recordar qie s la Plana del Pont Nou, que és un polígon que ara està per desenvolupar, "hi ha hagut una gestió urbanística important perquè això fos possible".

Aquesta filtració arriba pocs dies després que l'Ajuntament de Sant Fruitós obrís la plica d'Eternam per al concurs d'un crematori en aquesta població, entre altres serveis. Actualment, les tres funeràries que operen al Bages traslladen els serveis de cremació a Terrassa i Barcelona.