La Casa Flors Sirera acollirà un acte per conèixer la realitat de les dones refugiades

Dimecres s'hi farà una activitat basada en una dinàmica grupal, conduïda per Betty Puerto, a l'entorn de la mostra "Podries ser tu"

Redacció
20 de març del 2017
Actualitzat a les 15:17h
Aquest dimecres, 22 de març a les 17 h, la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera acollirà un acte, que organitzat pels Programes de Cooperació i Dona de l'Ajuntament de Manresa i amb el suport de la Diputació de Barcelona, té com a objectiu donar a conèixer la realitat de les dones refugiades.

L'acte, que consistirà en una dinàmica grupal a l'entorn de l'exposició elaborada pel Consell Municipal de Solidaritat i l'Ajuntament de Manresa Podries ser tu, estarà conduït per Betty Puerto, especialitzada en resolució de conflictes i cultura de pau i vinculada a organitzacions populars de dones.

Amb aquesta activitat es vol generar un espai de reflexió i diàleg per denunciar la desigualtat que pateixen les dones arreu del món i per viure en primera persona el fet migratori.

Betty Puerto, experta en gènere i cultura de pau

Betty Puerto és psicòloga especialitzada en investigació qualitativa, pedagogia social, resolució de conflictes i cultura de pau. Té una llarga trajectòria en el disseny i gestió de programes d'atenció a grups en procés migratori, refugi i mobilitat humana, així com en programes d'acompanyament a dones agredides per violència basada en gènere.

Com a refugiada colombiana explicarà com va viure el procés d'haver de fugir del seu país i com va ser l'acollida a Catalunya.

Si bé és cert que en situacions de conflicte tothom es veu afectat per la violència, són les dones i els infants les qui pateixen més risc de ser víctimes de molts tipus de violència. Les dones – contràriament a la immensa majoria d'homes – han de patir assetjament, agressions, privació d'aliments o d'altres necessitats bàsiques (o bescanviar-les per sexe) i fins i tot violacions.

L'acte és gratuït i obert a tothom i no cal fer inscripció prèvia.