Cardona acollirà la presentació d'un conte que explica la vida dels refugiats amb ulls d'infant

'Amic meu' es presentarà a Cardona aquest dimarts
'Amic meu' es presentarà a Cardona aquest dimarts
Redacció
20 de març del 2017
Actualitzat a les 12:24h
La biblioteca Marc de Cardona acollirà, aquest dimarts, 21 de març, a les set de la tarda, la presentació d'"Amic meu", un conte que explica el periple que han hagut de viure milers de persones sirianes per a fugir de la guerra, fins a arribar a Europa, a través dels ulls de diversos infants víctimes del conflicte.

L'Abdul, l'Elaf i l'Amar són alguns dels nens del camp de refugiats de Cherso al nord de Salònica que han dibuixat i explicat la seva experiència i que signen el conte "Amic meu", nom amb el qual els infants s'adrecen als voluntaris europeus.

El conte està format per dibuixos i breus textos dels infants en els quals narren la seva història personal en quatre parts: la vida a Síria, abans i durant la guerra; el viatge cap a Europa; la vida al camp de Grècia, i el futur.

Aquestes parts es completen amb un pròleg de Màrius Serra, una petita introducció contextualitzant la problemàtica i un epíleg on s'informa de la situació actual d'alguns dels protagonistes del llibre. El conte, adreçat a infants però també a adults, ha estat maquetat per l'estudi Lluís Torres i imprès gràcies al Grup Maculart. 

Aquesta publicació ha estat una iniciativa de l'ONG Open Cultural Center (OCC), una organització no governamental nascuda el mes d'abril del 2016, formada exclusivament per voluntaris i finançada amb donacions privades. Desenvolupa un projecte educatiu i cultural amb refugiats sirians als camps de Grècia. Des de la seva fundació, OCC ha treballat als camps d'Idomeni, Sounio i, fins a finals de desembre , al camp de Cherso, població molt propera amb la frontera de Macedònia, al nord de Salònica. El mes de setembre del 2016 en aquest camp hi vivien 900 refugiats, 200 dels quals eren infants.

En la presentació d'aquest dimarts a Cardona, a banda d'haver-hi membres de la OCC, també hi participarà el Bakar, un refugiat sirià que explicarà la seva experiència als camps. Durant l'acte, a més, es podrà comprar el llibre, que tindrà un preu de 10 euros. Tots els diners que es recullin serviran per a continuar finançant les activitats que duu a terme l'ONG OCC a Grècia.
Arxivat a