Unitat Contra el Feixisme i el Racisme es mostra contra l'avanç de l'extrema dreta a Europa

José Miguel Cuesta durant la xerrada
José Miguel Cuesta durant la xerrada | UCFR
Redacció
18 de març del 2017
Actualitzat a les 22:04h
Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Bages ha organitzat aquest dissabte una xerrada sobre la repressió de la immigració durant els primers anys del franquisme, a càrrec de José Miguel Cuesta. Posteriorment s'ha llegit un manifest contra l'avanç de l'extrema dreta a Europa i a favor d'acollir les persones refugiades que fugen dels conflictes i de la gana.

Manifest

Com llop amb pell de corder. Així va avançant l'extrema dreta a Europa. Partits que fomenten el discurs de l'odi i que ens diuen que tota la culpa dels nostres mals és de la immigració. Excusa fàcil per no assenyalar als veritables culpables: és Inditex qui porta la feina a fer a la Índia per quatre rals, són les elits financeres que han fet que la vida dels bancs fos més important que la vida de les persones. Però l'extrema dreta ens vol convèncer que són les persones migrades les que ens han pres el treball i ens han emprobrit. Un discurs que també ha comprat en gran part la resta de representants polítics per no perdre vots. I ara veiem com la Comissió Europea exigeix posar encara més traves a les migrants, detenint-les més dies en CIEs, facilitant encara més les devolucions, i augmentant les dificultats per sol·licitar l'asil. Aquesta és una Europa genocida.

La ciutadania, però, va parlar clar fa tot just un mes. Milers de persones van sortir al carrer sota un sol crit: Volem acollir. Ara només cal que els representants polítics estiguin a l'alçada i actuïn derogant lleis que atempten contra els drets humans. Derogueu la llei d'estrangeria, pareu els peus a les màfies que trafiquen amb persones, obriu vies segures, assegureu els drets bàsics a les que ja són aquí i a les que han de venir. 

Avui, a tot el món, hi ha mobilitzacions contra el feixisme i el racisme. És per aquest motiu que els hi ho tornem a repetir. Volem ser una societat diversa i cohesionada. Una societat igualitària. Els feixistes d'avui que volen les dones sotmeses, que volen que els migrants marxin no tenen lloc entre nosaltres. Per això, ahir com avui, cridem ben fort: feixisme mai més! No passaran!