Els animalistes critiquen que el govern de Santpedor no debati sobre les vaquetes

La Plataforma Animalista de Santpedor i la Fundació Fauna van preguntar sobre el tema en el ple i el regidor Agustí Comas els va respondre que "és un tema que no tenim sobre la taula"

Redacció
18 de març del 2017
Actualitzat a les 16:38h
Els animalistes volen posar les vaquetes al centre del debat polític de Santpedor
Els animalistes volen posar les vaquetes al centre del debat polític de Santpedor | Antoni Puiggròs
La Plataforma Animalista de Santpedor i la Fundació Fauna s'han mostrat molt disgustades per la resposta que el govern de Santpedor els va donar en el passat ple de l'Ajuntament quan els van preguntar sobre l'abolició de les tradicionals vaquetes de les festes municipals. Concretament, els animalistes preguntaven si l'Ajuntament tenia previst fer una consulta popular per decidir sobre el seu futur.

La resposta del regidor de Cultura Agustí Comas va ser que quest "no és un tema que tinguem sobre la taula" i que per tant “decidir portar a terme una consulta ciutadana per aquest debat de moment no el tenim contemplat”. Posteriorment, en conversa amb NacióManresa, el republicà Comas va aclarir que "si el tema ha d'entrar en el debat polític de l'Ajuntament, que entri, i el debatem", però també va recordar que "en les darreres eleccions municipals cap partit polític no posava en dubte les vaquetes".

La plataforma i la fundació animalista també han aprofitat per criticar el Reglament Orgànic Municipal de Santpedor, que està antiquat als temps actuals i limita la participació ciutadana, ja que només els deixa participar al final del ple formulant una pregunta, però no els deixa entrar mocions. També en aquest sentit, Comas va aclarir que qualsevol persona o entitat pot entrar mocions al ple, però ho ha de fer a través d'alguna formació política amb representació. "El fet que cap dels tres grups polítics de l'Ajuntament, inclosos els de l'oposició -CDC i PSC- no els hagin avalat una moció, demostra que aquest no és un tema que actualment estigui sobre la taula", va sentenciar.

Cal tenir en compte que la Plataforma Animalista de Santpedor i la Fundació Fauna han recollit 7.500 signatures per eliminar les vaquetes de les festes del municipi, "un 10% de les quals són de gent del poble".
Arxivat a