L'ICL Manresa necessita un cop d'efecte a Gran Canària per a seguir somiant

Els bagencs han guanyat quatre dels darrers cinc cops que han viatjat a Las Palmas

L'ICL Manresa ha aconseguit bons resultats en els últims desplaçaments a Gran Canària
L'ICL Manresa ha aconseguit bons resultats en els últims desplaçaments a Gran Canària | J. Alberch
18 de març del 2017
Actualitzat a les 16:40h
Si en una pista l'ICL Manresa es troba còmode, aquesta és la de l'Herbalife Gran Canaria. Els bagencs hi han vençut en quatre de les seves darreres cinc visites. Aquesta ratxa va acabar la temporada passada amb una contundent derrota (88-59). El proper diumenge, a partir de la una del migdia hora catalana, els d'Ibon Navarro intentaran recuperar el camí victoriós a Las Palmas i consolidar el triomf que van sumar la jornada passada contra el Baskonia. Els principals rivals dels manresans per evitar el descens jugaran abans. El Río Natura Monbus dissabte contra el Real Madrid i el Real Betis Energía Plus mitja hora abans davant el Montakit Fuenlabrada.

Navarro comptarà una setmana més amb tota la seva plantilla. La setmana ha transcorregut amb tranquil·litat. La darrera victòria no ha canviat el panorama ja que "als jugadors no els costa massa posar-se a treballar malgrat que els resultats no siguin bons. No els he vist especialment millor tot i que hi havia bon ambient amb comentaris respecte el partit". L'Herbalife Gran Canaria és un dels equips que més superior va ser a la primera volta a l'ICL Manresa, tot i que les circumstàncies físiques dels bagencs també eren molt diferents. L'entrenador considera que controlar el rebot defensiu pot ser una de les claus del partit. També serà important impedir que els bases del conjunt de Las Palmas generin molt joc. Però sobretot, serà fonamental atacar bé i ordenat.

L'Herbalife Gran Canaria ja fa temps que s'ha convertit en un clàssic dels play-off. L'equip dirigit per Luis Casimiro ocupa la setena posició amb quinze victòries. En té quatre de marge sobre el primer equip que no es classificaria. Però és que la segona plaça és a un sol triomf per als de Las Palmas. Fa dues jornades, l'Herbalife Gran Canaria va ser capaç de derrotar el Real Madrid a domicili quan feia més d'un any que el conjunt blanc no queia en lliga Endesa jugant com a local. A més, duen cinc victòries seguides contra equips com Unicaja de Màlaga o el líder Iberostar Tenerife. Aquesta setmana, l'equip canari ha estat notícia per un afer extraesportiu. El pivot Ryan Hollis ha estat acomiadat per motius disciplinaris després de viatjar als Estats Units sense permís. Hollis ja hi havia viatjat anteriorment pel naixement del seu fill. El club li va denegar un segon permís per assistir al funeral d'un familiar. El jugador no en va fer cas i ha estat despatxat. Navarro no creu que aquesta absència afecti massa al considerar-lo "bàsicament un home més en la rotació".

Luis Casimiro compta a la seva plantilla amb homes polivalents a totes les posicions. Albert Oliver i Bo McCalebb formen una solvent parella de bases que, fins i tot, pot compartir minuts en pista. Kyle Kuric i Sasu Salin són una assegurança en el triple. I a l'interior Darko Planinic, Eulis Báez i Pablo Aguilar són jugadors més que contrastats. Luis Casimiro s'uneix al club dels que no es refien del cuer de la competició. "A Andorra van dominar gairebé tot el partit, van competir contra Bilbao i van derrota al Baskonia", explica el tècnic per alertar els seus jugadors. 

Benjamín Jiménez, José Ramón García Ortiz i Rubén Sánchez Mohedas seran els àrbitres encarregats de dirigir el partit.
Arxivat a