El ple aprova una moció de Cs per habilitar un aparcament a la zona del Guillem Catà

La proposta pretén donar resposta a la saturació de cotxes que es dona a l'entrada i sortida dels alumnes dels tres centres educatius que hi ha a pocs metres

El regidor de Ciutadans, Miguel Cerezo, al costat del seu company de partit Andrés Rojo
El regidor de Ciutadans, Miguel Cerezo, al costat del seu company de partit Andrés Rojo | Pere Fontanals
17 de març del 2017
Actualitzat a les 21:59h
"Tres centres educatius -institut Guillem Catà, i les escoles L'Espill i el Pilar- i 1.700 aumnes i professors s'apleguen a pocs metres l'un de l'altre a la zona del final del barri de la Font dels Capellans i això provoca que a l'hora d'entrada i de sortida dels estudiants s'hi generi un caos circulatori de cotxes", apuntava el regidor de Ciutadans Miguel Cerezo mentre defensava la moció que havien presentat al ple d'aquest dijous. "Si a això li sumem el fet que els carrers d'aquests centres no són massa adequats", la situació empitjora molt, hi afegia.

Per solucionar aquest fet, la moció del partit taronja proposava convertir el solar que hi ha al costat de l'institut Guillem Catà en un aparcament públic i gratuït que donés cobertura a aquestes "puntes" de trànsit. Aquest aparcament, a més a més, també parlava d'habilitar un camí verd des de l'aparcament als diferents centres per a que els nens s'hi poguessin acostar a peu. El govern de CDC i ERC, i el propi grup de Ciutadans, subscrivien una esmena de substitució que obria la possibilitat de fer l'aparcament en un altre espai (el que proposava la moció és privat) i eliminava unes referències al mercat ambulant de la Font dels Capellans. La regidora de Seguretat Ciutadana ho va voler aclarir: "podem parlar de protecció civil, de seguretat i de marcat quan volgueu, però en aquesta moció no hi guardava relació".

La moció esmenada va ser aprovada amb el vot favorable de tots els grups, excepte Democràcia Municipal i la CUP que van considerar que la solució als problemes de mobilitat que hi ha a l'entorn dels tres centres "se soluciona amb una millor gestió del transport públic".

De fet, el portaveu de la CUP, Jordi Masdeu, assenyalava que a part del transport públic, "també s'hi pot anar a peu o en bicicleta". Aquesta apreciació la feina poc després de fer broma amb Ciutadanos. "És la primera vegada que presenten una moció de caire local i que no té implicacions negatives cap a Catalunya" va començar dient, i va continuar arrencant la rialla a la resta de regidors -excepte als protagonistes, que no s'ho van prendre gens bé- assenyalant que "té la seva conya que en la seva moció facin referència, encara que sigui indirecta, als Països Catalans -parlant de l'avinguda que té aquest nom-".

Ja seriosament, Masdeu va assegurar compartir els tres primers punts de la moció, pel que fa a la dianosi, però deia no entendre la solució. "Ens diuen que el problema són els cotxes, i llavors proposen com a solució facilitar que n'hi vagin més, ja que el què vostès proposen no és un aparcament disuasiu, sinó persuasiu", va raonar. "Cal dificultar o prohibir el trànsit de vehicles privats pels carrers de les escoles", va continuar, incidint en els problemes que suposa el trànsit a prop dels centres educatius per als alumnes.