Consorci i ajuntaments debaten com augmentar la recollida selectiva a mig termini

Jornada sobre gestió de residus amb tècnics d'ajuntaments
Jornada sobre gestió de residus amb tècnics d'ajuntaments | CBGR
Redacció
17 de març del 2017
Actualitzat a les 20:02h
Una trentena de persones en representació de diferents Ajuntaments consorciats van participar a la jornada tècnica convocada pel Consorci del Bages per a la gestió de residus amb un objectiu molt clar: debatre i proposar idees per augmentar de forma clara la recollida selectiva els propers anys. Els ens consorciats tenen un índex de selectiva que s'apropa al 40%, una xifra estancada des de fa anys, i l'objectiu és acostar-se o superar el 60% els propers anys.

Després d'haver assistit al fòrum Wasteinprogress que es va fer a Girona -on ciutats d'arreu del món van explicar la seva experiència en l'augment del reciclatge- i d'una visita a dues mancomunitats del País Basc on també s'han disparat els índexs de selectiva -gràcies a la instal·lació de contenidors que només es poden obrir amb targetes personalitzades-, el Consorci va voler reunir polítics i tècnics dels ens consorciats per fer aquesta sessió de treball.

La jornada es va iniciar amb la benvinguda a càrrec de Marc Aloy, president de la comissió executiva del Consorci, i la presentació a càrrec del gerent, Ricard Jorba. Seguidament va començar la sessió de treball, primer amb un treball personal de cada un dels assistents detectant factors a millorar i propostes de futur i després amb la posada en comú d'aquestes idees, en grups. Finalment, cada grup va presentar les seves conclusions a la resta d'assistents. Ara, les propostes seran recollides i valorades pel Consorci per tal de definir l'estratègia per als propers anys i presentar-la i consensuar-la amb els Ajuntaments consorciats.