Consorci i ajuntaments debaten com augmentar la recollida selectiva a mig termini

| 17/03/2017 a les 19:54h
Especial: Més Comarca
Arxivat a: Societat, recollida selectiva, reciclatge, medi ambient, consorci gestió residus
Jornada sobre gestió de residus amb tècnics d'ajuntaments | CBGR
Una trentena de persones en representació de diferents Ajuntaments consorciats van participar a la jornada tècnica convocada pel Consorci del Bages per a la gestió de residus amb un objectiu molt clar: debatre i proposar idees per augmentar de forma clara la recollida selectiva els propers anys. Els ens consorciats tenen un índex de selectiva que s'apropa al 40%, una xifra estancada des de fa anys, i l'objectiu és acostar-se o superar el 60% els propers anys.

Després d'haver assistit al fòrum Wasteinprogress que es va fer a Girona -on ciutats d'arreu del món van explicar la seva experiència en l'augment del reciclatge- i d'una visita a dues mancomunitats del País Basc on també s'han disparat els índexs de selectiva -gràcies a la instal·lació de contenidors que només es poden obrir amb targetes personalitzades-, el Consorci va voler reunir polítics i tècnics dels ens consorciats per fer aquesta sessió de treball.

La jornada es va iniciar amb la benvinguda a càrrec de Marc Aloy, president de la comissió executiva del Consorci, i la presentació a càrrec del gerent, Ricard Jorba. Seguidament va començar la sessió de treball, primer amb un treball personal de cada un dels assistents detectant factors a millorar i propostes de futur i després amb la posada en comú d'aquestes idees, en grups. Finalment, cada grup va presentar les seves conclusions a la resta d'assistents. Ara, les propostes seran recollides i valorades pel Consorci per tal de definir l'estratègia per als propers anys i presentar-la i consensuar-la amb els Ajuntaments consorciats.
Publicitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
La presidenta de l'Avinent, Mercè Rosich, ben molla en el fossat dels obstacles | Canal Taronja