Un centenar llarg d'estudiants viuen un matí dedicat a la promoció professional a UManresa

Estudiants de batxillerat de la Catalunya Central passen una matinal a UManresa dedicada a l'economia
Estudiants de batxillerat de la Catalunya Central passen una matinal a UManresa dedicada a l'economia | UManresa
Redacció
17 de març del 2017
Actualitzat a la 13:05h
Alumnes de batxillerat d'instituts de Vic, Moià, Solsona i Berga i dels centres Joviat i Cal Gravat de Manresa van participar aquest dijous, 16 de març, en les II Jornades d'Economia de la Catalunya Central, que organitzen el Grup de Professors d'economia de la Catalunya Central i pels estudis d'ADE d'UManresa. 

Durant les jornades, els 170 alumnes participants van poder escollir participar en set tallers diferents, tots ells relacionats amb l'economia i la promoció professional. Abans de passar pels tallers, van dur a terme una activitat col·laborativa en el decurs de la qual van haver de treballar junts per resoldre un enigma. 

Els tallers que es van oferir van tractar de màrqueting personal, comunicació no verbal, elevator pitch, frau fiscal, borsa i LinkedIn. En un dels tallers es va fer ús d'una de les metodologies formatives habitual als estudis d'UManresa: la simulació de casos. Concretament es va simular el funcionament del gabinet de crisi d'una empresa per analitzar-ne, posteriorment,  l'actuació dels alumnes que hi van prendre part per identificar-ne els errors i els encerts. Aquesta segona edició de les jornades es va tancar amb una conferència de l'economista José María Gay de Liébana.

En la conferència, Liébana va fer un repàs a la situació econòmica a nivell global i va advertir als joves que els ha tocat viure "un moment molt difícil que requereix que tingueu una molt bona preparació, habilitats i predisposició per ajudar a canviar el món". L'economista es va referir al creixement econòmic mundial, a les desigualtats i va advertir de la necessitat que Europa "es posi les piles si no volem haver d'emigrar a països com Filipines o Vietnam per poder treballar". 

Segons Gay de Liébana, Espanya té un problema crònic, que és l'atur, que no es resoldrà si no canvia el funcionament del model econòmic. En aquest context, va dir, "la mà d'obra serà substituïda pels robots i haurem de mantenir les persones que no treballin amb una renda bàsica universal". Altres afirmacions que va fer l'economista durant la seva xerrada van ser que "qui talla el bacallà són les empreses americanes"; que "Tesla ens durà a Mart, tot i que no ens assegura que en tornem", o que "Europa necessita un Donald Trump".

Les Jornades varen incloure, també, la presentació de Masterbolsa offschool, una iniciativa pensada per introduir l'alumnat en el món de la borsa i en la seva operativa de compra i venda.

L'organització de les Jornades va comptar amb el suport del Centre de Desenvolupament Empresarial de l'Ajuntament de Manresa i del Centre de Recursos Pedagògics del Bages.