El CAP de Súria promou el projecte Súria CoMmunity

Acte de presentació del projecte de salut Súria CoMmunity al saló de sessions de l'Ajuntament de Súria
Acte de presentació del projecte de salut Súria CoMmunity al saló de sessions de l'Ajuntament de Súria | AjSú
Redacció
15 de març del 2017
Actualitzat a les 20:08h
Una enquesta analitzarà les prioritats de salut de Súria dins del projecte Súria CoMmunity, impulsat per l'equip del Centre d'Atenció Primària (CAP) Goretti Badia de Súria, amb el suport de l'Ajuntament. La iniciativa va ser presentada divendres 10 de març en un acte obert que va tenir lloc a la Casa de la Vila.

L'objectiu del projecte és detectar les principals necessitats actuals de salut a la vila amb la participació del major nombre possible de persones, per tal de prioritzar aquestes necessitats i planificar intervencions de salut concretes.

L'enquesta es portarà a terme entre els mesos d'abril i maig. En el qüestionari es demanarà l'opinió de les persones que hi vulguin participar sobre les següents qüestions:

- Com es podria millorar la pròpia salut.
- Quins factors empitjoren la pròpia salut.
- Quines són les necessitats de salut més importants a Súria.
- Quin és el col·lectiu de Súria més vulnerable.

Les respostes es podran dipositar en caixes ubicades a l'Ajuntament, el CAP, els centres d'ensenyament, les farmàcies, les associacions de veïns i la Residència Bell Repòs.

Les dades recollides serviran per elaborar una proposta de programes de promoció de la salut. Prèviament, aquesta proposta també serà exposada a les persones interessades per tal de tenir en compte llurs opinions.

La presentació del projecte Súria CoMmunity va anar a càrrec d'Alfonso Arana i d'Alba Arocas, membres de la direcció de l'equip d'atenció primària (EAP) de Súria. Entre les persones que van assistir a l'acte es trobava la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa.

Fins ara ja han estat recollits diferents indicadors de salut i dades demogràfiques i socials. D'aquestes dades es desprèn que entre les persones ateses al CAP de Súria hi ha una prevalença més gran de problemes de salut com hipertensió arterial, diabetis no insulinodependent, artrosis i cararactes, entre d'altres, en relació amb el conjunt de població catalana atesa per l'Institut Català de la Salut (ICS). En canvi, s'hi detecta una prevalença menor d'altres problemes de salut com trastorns d'ansietat, depressions, varius, rinitis al·lèrgica i migranya, entre d'altres.
Arxivat a