Un científic que havia viscut a Manresa crea la primera nina sexual amb intel·ligència artificial

Samantha funciona mitjançant un algoritme que permet donar resposta a necessitats afectives o sexuals

La nina creada per Sergi Santos
La nina creada per Sergi Santos
Redacció
15 de març del 2017
Actualitzat a les 12:30h

El científic de 38 anys expert en nanotecnologia Sergi Santos, nascut a Guardiola de Berguedà, que va viure a Manresa i actualment resideix a Rubí (el Vallès Occidental), ha estat el creador de les primeres nines sexuals que funcionen amb intel·ligència artificial. Ho ha donat a conèixer, tal com ha avançat La Vanguardia, després que faci poques setmanes que es va obrir a Barcelona el primer prostíbul europeu on, en comptes de persones reals, es pot practicar sexe amb unes nines molt similars a les de Santos. 

De fet, aquest científic ja fa diversos anys que treballa i perfecciona aquestes nines, que poden interactuar amb els humans i donar resposta a l'afecte, la companyia i, fins i tot, al sexe. El prototip que ha presentat Santos s'anomena Samantha i pesa uns 40 quilograms, amb un tacte de pell molt similar a l'humà, fet de silicona mèdica. A més, el microprocessador que té al cap funciona mitjançant un algoritme que permet que la nina pugui tenir respostes afectuoses o familiars, per exemple, mirant una pel·lícula al sofà, o fins i tot tenir un orgasme, si l'acompanyant l'estimula correctament. 

A partir d'aquest dimecres, Santos ha posat la nina a la venda per Internet a un preu de 5.000 euros, i està treballant amb una versió més econòmica, i una altra de més cara i elaborada, tant a nivell físic com intel·lectual.