A la venda les entrades per «L'orquestra dels animals» del projecte Fem Òpera!

El Kursaal posa a la venda de les entrades del Fem òpera 2017
El Kursaal posa a la venda de les entrades del Fem òpera 2017 | MEES
Redacció
13 de març del 2017
Actualitzat a les 16:04h
A partir de les 18h del dimarts, 14 de març, es podran comprar, a taquilles i per internet, les entrades per veure L'orquestra dels animals d'Andrea Basevi, l'òpera que enguany repeteix el projecte Fem Òpera del Servei Educatiu del Kursaal de Manresa. Es podrà veure a la sala gran del Kursaal en quatre funcions, del 4 al 7 d'abril a les 21:00h, protagonitzada per gairebé 700 alumnes de 1r i 2n d'ESO de 15 centres de secundària de Manresa, Navarcles, Calaf, Navàs, Igualada, Mont-roig del Camp, Sant Vicenç de Castellet, Castellbell i el Vilar, Súria, Sant Joan de Vilatorrada i Sallent, 16 joves actors-cantants solistes i les orquestres del Conservatori de Música de Manresa i la Camerata Bacasis. Es tracta de la sisena edició del projecte Fem Òpera! que impulsa el Teatre Kursaal de Manresa amb l'objectiu d'acostar els joves al món de l'òpera. El preu de les entrades serà de 8 euros.

L'Orquestra del Conservatori de Música de Manresa i la Camerata Bacasis, seran la base musical de l'espectacle, que s'engruixirà a cada funció amb prop de 200 alumnes dels centres de secundària que hi participaran i que es trobaran en dos assajos conjunts abans de l'estrena de l'espectacle. 

La bona acollida del projecte ja des de la primera edició per part de tots els agents implicats (alumnes, professors, músics, Kursaal...) amb la interpretació d'El Petit Escuraxemeneies de Benjamin Britten va animar al Kursaal a convertir el projecte (que inicialment havia de ser bianual) en anual. En la segona edició es va estrenar Brundibar de Hans Krasa, en la tercera es va recuperar El petit escuraxemeneies, en la quarta es va recuperar de nou Brundibar i la cinquena es va estrenar L'orquestra dels animals d'Andrea Basevi, que enguany es recupera. 

Els personatges protagonistes del Fem Òpera! d‘enguany (un total de 16) van sortir del càsting que es va fer el més de gener passat al Kursaal, en què hi van participar una seixantena de nens i nenes d'entre 9 i 16 anys.

Tots els grups que participen al Fem Òpera! han treballat pel seu compte (a les classes de música, els alumnes de secundària; i als assajos habituals del curs, els músics de l'orquestra) l'òpera, en uns assajos que supervisats pel director musical de l'espectacle, Lluís Arguijo, i la directora escènica, Ada Andrés. 

Fem Òpera! parteix del projecte educatiu Òpera a Secundària que organitza des de fa molts anys el Liceu de Barcelona amb l'Institut d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC). Des del Servei Educatiu del Kursaal s'ha volgut apostar per aquest projecte, però buscant la complicitat i participació de grups locals.

L'Orquestra dels animals d'Andrea Basevi

L'orquestra dels animals amb música d'Andrea Basevi (Gènova, 1957) i llibret de Roberto Piumini, amb la traducció i adaptació al català de David Pintó. L'orquestra dels animals (I musicanti de Brema, títol original en italià) és una versió del conte dels germans Grimm. I ens explica la història d'uns animals maltractats pels seus amos que es rebel·len contra aquesta situació, però gràcies al seu enginy i a la unió de tots ells trobaran una sortida. Com tots els contes dels germans Grimm, carregats de valors, és una història amb un rerefons social, una metàfora i homenatge a tots els immigrants de totes les èpoques i de tots els països que per necessitat o aspiració a una vida millor, deixen la seva pàtria i els seus éssers estimats. El premi final és el sacrifici i el coratge, la invitació a buscar nous amics i cercar, més enllà de les dificultats, noves perspectives de futur.