ERC acusa l'alcalde de Sallent de «mentir» en el tema de la Residència

El govern municipal va rebutjar una moció dels republicans per sol·licitar un nou informe de l'ACA sobre la zona on es vol construir l'equipament

Riuada de 1982 passant just per la zona on es vol construir la Residència de Sallent
Riuada de 1982 passant just per la zona on es vol construir la Residència de Sallent | J. Lladó
Redacció
12 de març del 2017
Actualitzat a les 20:28h
El ple de l'Ajuntament de Sallent de dimecres passat va tombar una proposició d'ERC per "demanar a l'ACA un nou informe complet i detallat per tal que prengui en consideració la normativa vigent sobre el domini públic hidràulic” arran del projecte executiu de la Residència i Centre de Dia, que es troba ubicat al solar de la Fàbrica Vella, en una zona inundable.

La nova normativa de Domini Públic Hidràulic, aprovada el 29 de desembre de l'any passat, fixa restriccions sobre noves activitats en zones de flux preferent, entre les quals les residències de persones grans. El mes de setembre el ple de Sallent havia aprovat inicialment el projecte executiu de la Residència i Centre de Dia de Sallent. Esquerra hi va votar en contra per poder fer al·legacions referents a la inundabilitat de la zona.

En sessió informativa adreçada a la població i més tard al plenari de l'Ajuntament de Sallent, l'alcalde, va informar que aturava el projecte perquè amb la nova normativa no s'hi pot construir. ERC acusa l'alcalde, David Saldoni, d'haver "mentit i amagat informació als regidors de l'oposició" ja que primer va dir que desconeixia la normativa i posteriorment se'n va desdir.

Esquerra assegura que sempre ha apostat per a la construcció d'una nova residència "en un espai fora de la zona inundable que no posi en risc la seguretat de les persones". Per això, Esquerra ha sol·licitat informes a l'ACA, Protecció Civil, Patrimoni i Territori i Sostenibilitat, per constatar la idoneïtat de la ubicació del projecte "tenint en compte la desagradable experiència ocorreguda en altres municipis on han patit les conseqüències d'ubicar i construir equipaments en zones fluvials o inundables".

Els republicans "consideren molt greu i d'una gran irresponsabilitat que l'equip de govern (PDeCat i PSC) no hagi aprovat la moció, en la qual se sol·licita un nou informe que aclareixi la seguretat de la zona". 

"L'alcalde", segueix ERC, "a més d'ocultar informació i mentir, està obviant les seves funcions i s'inhibeix de les seves responsabilitats". Malgrat que la moció no va ser aprovada, Esquerra, per la seva part, ha sol·licitat un nou informe a l'ACA tenint en compte la normativa actual i "continuarà fent un seguiment acurat en aquest tema tan rellevant".