Ibon Navarro: «Estic content per guanyar però l'objectiu és jugar millor a Las Palmas»

Ibon Navarro dona instruccions durant el partit contra el Baskonia
Ibon Navarro dona instruccions durant el partit contra el Baskonia | J. Alberch
12 de març del 2017
Actualitzat a les 16:22h
Ibon Navarro té molt clares les seves idees. Ni tan sols després de tombar el Baskonia, un dels grans d'Europa, no ha variat el seu discurs. Lluitar fins el final i millorar partit rere partit continuen sent l'objectiu del vitorià des de la banqueta de l'ICL Manresa. La classificació queda en mans de periodistes i aficionats. Al cap i a la fi, una victòria val el mateix cada setmana.

La sortida ha estat molt important per al desenvolupament del partit. Tot i anar per sota a l'acabar el primer quart (12-16), veure's dins el partit ha servit els manresans per no caure en el desànim. El segon i tercer quart han estat molt satisfactoris per al tècnic i s'acosten a allò que voldria Navarro. De fet, el tercer quart ha estat el clau per sumar el triomf ja que els seus jugadors han sabut frenar la sortida del rival. Al final, han arribat les imprecisions, ja siguin fruit dels nervis, la inexperiència, les situacions viscudes durant la temporada i la qualitat del rival. Unes imprecisions que no han privat de la victòria.

Navarro ha volgut disculpar-se per l'enganxada final amb el públic del Nou Congost, quan el partit ja estava decidit. "Demano perdó per haver-me escalfat. Però penso que hem menjat massa merda per no celebrar a manca de deu segons la victòria. I en comptes d'això, pensar que hem deixat escapar una renda de disset punts", ha comentat l'entrenador de l'ICL Manresa.

Per part del Baskonia, Sito Alonso ha reconegut els mèrits de la victòria manresana. L'entrenador dels vitorians ha lamentat la mala posada en escena dels seus jugadors, tan en l'aspecte físic com mental. Jugar a remolc ha obligat els bascos a introduir variants tàctiques diferents a les habituals que els han permès retallar diferències però no sumar un triomf que "no hem merescut en cap moment. D'avui en podem treure un bon aprenentatge". Alonso ha lamentat que hi hagi partits en què els jugadors els costi més motivar-se. "Son coses que poden passar a nivell individual però no haurien de passar a tot el col·lectiu", ha comentat el tècnic visitant.