Agents Rurals i Policia Local rescaten sis cadells de dins d'un cau a Sant Joan de Vilatorrada

Els animals es trobaven a l'interior d'un estret cau de més de tres metres de fondària a la zona de l'antic berenador de prop del Mafrica

Un agent rural s'introdueix a l'interior del cau durant el rescat dels cadells
Un agent rural s'introdueix a l'interior del cau durant el rescat dels cadells | @oscarsa74
11 de març del 2017
Actualitzat a les 20:57h
Agents Rurals i agents de la Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada han rescatat aquest divendres sis cadells que es trobaven a l'interior d'un cau de més de tres metres de fondària en una zona boscosa de l'antic berenador que es troba a prop del Mafrica, tocant al terme municipal de Fonollosa.

Una dona que passejava el seu gos per aquella zona i que va escoltar els animals, va advertir la Policia Local dijous tard a la nit. Els agents es van dirigir al lloc acompanyats per la dona, i van comprovar amb un lot que els animals es trobaven al seu interior.
 

Un dels cadells de gos rescatats. Foto: @oscarsa74

Aquest divendres, ja amb l'ajuda dels Agents Rurals, s'han tornat a dirigir fins al punt i han hagut d'obrir a cop de pala el cau per poder arribar-hi. Inicialment pensaven que el cau no faria més de dos metres, però a mida que l'anaven obrint, han vist que passava dels tres. 

Quan han tingut el forat obert, els agents s'hi han pogut introduir i, poc a poc, han anat traient els cadells un a un fins a sis. Tots en bon estat de salut i sense cap símptoma de penúria. Queda encara un altre cadell al fons del cau que no s'ha deixat atrapar. Els agents compten que aquest diumenge el podran treure.

Encara no se sap com aquests set cadells han anat a parar al fons del cau. Abans de fer l'actuació els agents dels dos cossos van esperar i inspeccionar la zona per si hi havia la mare a prop, i quan van veure que no, van iniciar el rescat. Els cadells han estat portats a la protectora de Sallent.

En els propers dies s'analitzarà amb més profunditat la zona per si es localitza la mare i se la pot capturar. Es va prioritzar el rescat dels cadells perquè més grans són més difícils de capturar, socialitzar i donar-los en adopció.