L'agressor d'un ancià de 81 anys a Crist Rei, condemnat a tres anys de presó

L'home la va emprendre a cops amb l'avi quan fugia, alhora, de tres joves que l'havien agredit a ell

Patrulles de Mossos i ambulàncies del SEM a la plaça Crist Rei durant el servei
Patrulles de Mossos i ambulàncies del SEM a la plaça Crist Rei durant el servei | Pere Fontanals
Redacció
10 de març del 2017
Actualitzat a les 22:13h
Peter Cyprich, l'home de 36 anys que el 16 de gener de 2016 va apallissar sense motiu un home de 81 anys a la plaça de Crist Rei de Manresa ha estat condemnat pel Jutjat Penal número 2 de Manresa, segons informa Regió7. L'agressor, que compleix condemna a la presó per altres delictes, va ser agredit per un grup de joves aquell dia a la tarda i quan fugia d'ells es va acostar a un home gran que esperava la seva dona i de forma gratuïta li va clavar un cop de puny que el va tombar i el va seguir agredint mentre era a terra.

Com a conseqüència de la pallissa, l'home de 81 anys va tenir un traumatisme cranioencefàlic, una contusió del globus ocular i una ferida a l'orifici llagrimal dret, que va requerir d'intervenció quirúrgica per curar-se. Després d'aquest temps, a la víctima de la pallissa li ha quedat una disfunció lleu a la parpella i dèficits en la segregació ocular.

Cyprich ha estat condemnat a tres anys de presó per un delicte de lesions, amb l'agreujant de com es va cometre l'agressió, l'edat de la víctima i les seqüeles, però li compta com a atenuant estar sota els efectes de l'alcohol i que estava esverat com a conseqüència de l'agressió que havia rebut poc abans per part dels joves. Cyprich va haver de ser ingressat a la Mútua de Terrassa amb diversos traumatismes, inclos un de cranioencefàlic com a conseqüència dels cops que va rebre per part de tres joves tant abans que ell agredís l'ancià, com després.

La sentència també obliga Cyprich a indemnitzar la víctima amb 7.392 euros, per les lesions i les seqüeles causades, a més dels interessos legals i de les costes.