Incidències ateses per la Policia Local de Sallent el 15 de juliol

Accident de trànsit, alarmes establiments, servei Policia assistencial, compliment a la normativa de tinença d’animals, conflicte en l’àmbit de les relacions personals, accident de trànsit amb danys i incidències trànsit rodat

Redacció
17 de juliol del 2009
Resum de premsa de la Policia Local sobre fets més destacables:

Accident de trànsit
Un turisme hauria accedit a una zona d’obres perimetrada i degudament senyalitzada, en un indret de la Vila, i en la maniobra va caure dins un sot al descobert de les mateixes obres. El conductor va donar negatiu a les proves d’alcoholèmia, no va resultar ferit i el vehicle va haver de ser retirat pel servei d’assistència en carretera degut als danys que presentava. Es van formalitzar i documentar les gestions adients per aquests casos.

Alarmes establiments
Durant el decurs del dia són atesos diversos serveis per activació d’alarmes en diferents empreses de la Vila, tots ells derivats de requeriments del cos de la PGME. Resultant totes les activacions falses o negatives.

En base a la legislació aplicable la seva reiteració (continues falses alarmes) pot resultar una infracció que porta aparellada la corresponent sanció, fet que requereix de la implicació dels responsables encarregats del seu manteniment.

Recordar que les falses alarmes posen en risc la seguretat d’aquells ciutadans que realment si necessiten l’ajut de la Policia, aquestes falses alarmes i la seva reiteració fan trontollar l’eficàcia i l’eficiència dels serveis policials davant d’aquells requeriments que poden resultar crucials i/o reals.

Servei Policia assistencial
Una persona d’avançada edat perd l’equilibri de manera accidental en una plaça de la Vila. Al no adonar-se de l’existència d’un esgraó cau al terra i es podreix un trau sagnant al nas. Se li dóna una primera assistència i se li apliquen les primeres cures, es trasllada al centre d’assistència primària (CAP-Sallent) on rep atenció sanitària i des d’on se la deriva finalment al seu domicili.

Compliment a la normativa de tinença d’animals

La patrulla de la Policia Local adverteix a la propietària d’un gos, el qual va estar implicat en un incident per un episodi d’agressivitat envers un veí de la Vila, de l’obligació de censar al seu animal en l’oficina Tècnica de Governació de l’Ajuntament, adscrita a la Comissaria de la Policia Local. En el mateix acte se li facilita la documentació necessària per a la formalització dels tràmits normatius obligatoris.

Conflicte en l’àmbit de les relacions personals
Terceres persones, alienes a una relació personal es veuen implicades en les possibles desavinences d’una parella. Una jove demana refugi a una veïna manifestant haver estat agredida pel seu xicot amb qui discuteixen tot sovint. No apreciant-se signes de violència física, es manté entrevista amb l’altre part interessada qui reconeix la relació tensa, negant qualsevol agressió.
El xicot diu trobar-se assetjat i perseguit per la jove la qual es nega a finalitzar la relació, fet pel què no deixa d’implicar a familiars i coneguts als qui demana que intercedeixin, tot desacreditant-lo.
S’informa a les parts implicades dels drets que els hi són inherents, així com dels tràmits pertinents en cas de voler denunciar els fets.

Accident de trànsit amb danys
Un turisme col•lisiona amb un fanal i un senyal de trànsit, quedant aquests elements desplaçats dels seus respectius encoratges, i amb el cop hauria fet caure una línia d’estesa elèctrica de la zona.

La Policia Local, assegura el lloc i activa el serveis de manteniment per realitzar les tasques de protecció i minimització de riscos, així com la normalització de la zona afectada. Les possibles causes de l’accident haurien estat una distracció. El conductor hauria resultat il•lès i la prova d’alcoholèmia negativa. Una vegada retirat el vehicle es restableix la circulació rodada sense més incidents.

Incidències trànsit rodat
Una zona de la Vila es va veure afectada per restriccions temporals del trànsit de tal manera que es va generar un conflicte amb la circulació en la zona. Degut a unes obres de pavimentació en què no es prenia cap tipus de mesura per les entrades i sortides de la maquinària pesada, fa que el trànsit normal es vegi compromès.

La patrulla de la Policia Local de Sallent comprova que l’empresa disposa dels permisos en regla, si bé al no haver-se adoptat les mesures de seguretat en el trànsit, pel que faria a la senyalització i al conflicte que estaven generant, es procedeix a denunciar les infraccions comeses i ordenar el restabliment de la zona a la normalitat.

Informació actualitzada a la web de la Policia Local de Sallent.